Telefon 0241-793370
 

Altandörrar

 • Monteringsfilm altandörr

  Har ni någon bra film på montering av altandörr
  Har ni någon bra film på montering av altandörr.

  Svar:

  A

  Här kommer en monteringsfilm på en altandörr se film nedan

 • Låsningen kärvar på altandörren

  Vi har en altandörr från 2009 som börjat krångla. Låset kärvar och går oftast inte att vrida till låst läge. Efter att jag smörjt både lås och innanför handtagen så kan man vrida nyckeln men dörren g...
  Vi har en altandörr från 2009 som börjat krångla. Låset kärvar och går oftast inte att vrida till låst läge. Efter att jag smörjt både lås och innanför handtagen så kan man vrida nyckeln men dörren går inte i lås. Är det dags att byta låshus? Vi använder dörren dagligen så jag antar att den kan vara sliten. Jag har inte vågat plocka ut låshuset eftersom det sitter innanför ett bleck som går utefter hela dörrens höjd.

  Svar:

  A

  Har du provat att göra låsningen när dörren står i öppet läge för att vara säker på att problemet är i dörren så inte det är 
  för att dörrens låsning kärvar mot karmen vilket isf skulle innebära att dörren behöver justeras i montaget.

  När ovanstående är gjort prova att smörja dom rörliga delarna på spanjoletten. Vi rekommenderar WD40.
  Om det inte hjälper, Så är det nog en ny spanjolett som gäller.

  En bra film om underhåll av altandörr finner du här 


 • Efterjustering av altandörr

  Min Altandörr har hängt ner sig vad beror detta på och vad gäller efterjustering av altandörr är det på garantin?
  Min Altandörr har hängt ner sig vad beror detta på och vad gäller efterjustering av altandörr är det på garantin?

  Svar:

  A

  Produktgarantin gäller inte för själva montaget av dörren utan endast om man kan påvisa fel på själva dörren.
  (Gäller för Bygglagret.se som endast säljer utan montage)

  Man menar från fabriken att om man monterar dörren helt enligt instruktioner så kommer dörren sitta med marginal för att sjunka något på låssidan då dörren är överklossad från fabrik,  dörren kommer inte att sjunka mer än inom denna marginal om inte något i infästningen rört sig tex att man sätter klossarna under tröskeln för långt in så att dörren sjunker något med tid eller att infästningen är i ett material som har rört sig något.

 • Hängning pardörr

  En pardörr har 2st öppningsbara dörrar hur kan man då ange en hängning?
  En pardörr har 2st öppningsbara dörrar hur kan man då ange en hängning?

  Svar:

  A

  Man anger hängningen på gångdörren på en pardörr vilket är den dörren som öppnas först och den dörren du kommer öppna för att gå ut igenom när du inte öppnar båda dörrarna vilket är vanligt.

  Vi har gjort en film om detta som förklarar det lite mer utförligt

 • Altandörr standard eller tillval

  Jag ska köpa en altandörr utåtgående är det något som jag bör köpa till förutom standard Tex annat handtag eller något annat?
  Jag ska köpa en altandörr utåtgående är det något som jag bör köpa till förutom standard Tex annat handtag eller något annat?

  Svar:

  A

  Altandörren är komplett som standard så det är inget som du måste köpa till,
  Men vill man tex ha spröjs så finns det som tillval även spaltventil kan vara bra om man har ett hus med självdrag alltså ingen mekansik ventilation.

  Om man vill höja säkerheten så är det bra att välja cylinder insida 
  fördelen med cylinder insida är att då kan inte en inbrottstjuv bryta sig in genom ett fönster och sedan öppna altandörren och bära ut värdefulla föremål om man tex är bortrest då måste denna ta samma väg ut som in.

  Cylinder utsida kan man också välja till och detta är bra om man vill använda altandörren mer som en ytterdörr alltså kunna låsa den utifrån när man lämnar hemmet / stugan.

 • Altandörr och fönster

  Vi har ett befintligt fönster SP Fönster bredd: 16M höjd: 12M som ska bytas mot en altandörr + öppningsbart fönster. Vi tänkte skruva ihop dörren och fönstret utan regel mellan. Funkar det? Denn...
  Vi har ett befintligt fönster SP Fönster bredd: 16M höjd: 12M som ska bytas mot en altandörr + öppningsbart fönster. Vi tänkte skruva ihop dörren och fönstret utan regel mellan. Funkar det? Denna altandörr passar: SF altandörr utåtgående 780x20801180mm höger insida trä utsida aluminium 3-glas linjerar öppningsbart. Vilket fönster ska vi välja så att det linjerar? Eller ska vi välja fönster först och sedan anpassa altandörrsfönstret?

  Svar:

  A

  Vi rekommenderar att du sätter en regel mellan fönster och altandörr för då kan du justera dörren utan att det påverkar fönstret. Om du vill ha ett öppningsbart fönster bredvid då väljer du altandörren som heter linjera öppningsbart, Vill du ha ett fast fönster bredvid då tar du altandörren som heter linjera fast.

  Om ditt befintliga fönster är modul 12 alltså ca 1180mm i karmyttermått på höjden då väljer du lika på det nya fönstret och sedan väljer du lika på altandörren då linjerar dom i nederkant.

 • Kondens mellan glasen på kopplad altandörr

  Vi har köpt en altandörr kopplad 2+1 och i utrymmet mellan dörrhalvorna förekommer kraftig kondens, inte bara på glaset utan även på träytan nedanför, vilket vi förstår inte borde förekomma. Vi öns...
  Vi har köpt en altandörr kopplad 2+1 och i utrymmet mellan dörrhalvorna förekommer kraftig kondens, inte bara på glaset utan även på träytan nedanför, vilket vi förstår inte borde förekomma. Vi önskar att få detta belyst av någon expert som vi kan komma i kontakt med för att lösa problemet.

  Svar:

  A

  När det blir kondensbildning inuti en kopplad konstruktion så beror det i de allra flesta fall på bristfällig ventilation i byggnaden. Ni har troligen övertryck i rummet vilket gör att varm, fuktig luft pressas ut genom innerbågen och in i mellan bågarna. Om det är kallt ute så kondenseras fukten och det är då den nya dörren varnar er för att husets ventilation behöver en översyn. Jag skulle be en ventilationsfirma om tips på lämplig lösning i just er fastighet.

 • Montera altandörr mot fast fönster

  Har ni någon koll på om det är möjligt att fästa en dubbeldörr direkt i fasta fönster eller om det blir för tungt? Om man bör regla mellan fönster och dörr? 1680 är bredden på dörren. Bifogar bild p...
  Har ni någon koll på om det är möjligt att fästa en dubbeldörr direkt i fasta fönster eller om det blir för tungt? Om man bör regla mellan fönster och dörr? 1680 är bredden på dörren. Bifogar bild på hur jag tänker.

  Svar:

  A

  Fabriken rekomenderar en regel mellan fönster och dörr då dörren kräver ett noggrant montage för korrekt gång och
  om du inte har en regel mellan så försvåras montaget betydligt.

 • Vad är en fallkolv på altandörr

  Vad är en altandörr med fallkolv?
  Vad är en altandörr med fallkolv?

  Svar:

  A

  En fallkolv innebär att man kan göra lika som en ytterdörr och knuffa igen dörren istället för att man aktivt måste vrida ner handtaget Svenska Fönster har denna funktion på sina utåtgående altandörrar, Man kan se detta på att handtaget står horisontellt istället för rakt ner i stängt läge lika som på en ytterdörr.

 • Altandörr med horisontellt handtag eller ej

  jag undrar om det är broms på nåt av alternativen på denna altandörr , eller ingår det alltid? Vad menas med alternativet med traditionell spanjolett?
  jag undrar om det är broms på nåt av alternativen på denna altandörr , eller ingår det alltid? Vad menas med alternativet med traditionell spanjolett?

  Svar:

  A

  Broms ingår på altandörr enkeldörr och även på gångdörren på pardörr. Den traditionella spanjoletten är om man vill ha handtaget nedåt istället för horisontellt som det är som standard, Skillnaden på dessa är att du inte kan "knuffa" igen dörren på traditionell spanjolett utan då måste du aktivt vrida ner handtaget när du stänger dörren eller när du vill bromsa dörren, på standard spanjoletten kan du "knuffa" igen dörren som en ytterdörr och för att bromsa dörren så gör man en handtagsrörelse uppåt. Kolla filmen här där vi visar standard spanjoletten med horisontellt handtag  https://youtu.be/krHpJEZPp1U

 • Inåtgående altandörr med handtag på utsidan

  Går det att beställa en inåtgående altandörr, helglas, med handtag på utsidan (behöver ej kunna låsas från utsidan)
  Går det att beställa en inåtgående altandörr, helglas, med handtag på utsidan (behöver ej kunna låsas från utsidan).

  Svar:

  A

  Tyvärr är det inte möjligt med handtag på utsidan på en inåtgående Altandörr, Det finns inte plats för det.

 • Kodlås till Altandörr

  Jag vill ha ett kodlås till min altandörr funkar kodlåset som ni säljer? https:www.bygglagret
  Jag vill ha ett kodlås till min altandörr funkar kodlåset som ni säljer? https:www.bygglagret.sereservdelar-svenska-f%C3%B6nster-sp-f%C3%B6nster-tkodl%C3%A5s-handtag-silver-passar-till-altand__88504

  Svar:

  A

  Det beror på vilken typ av dörr och spanjolett du har. Detta handtag är konstruerat för att användas tillsammans med Svenska fönsters altandörrar med fallkolvsspanjoletten. SP Fönster Balans/Stabil, Traryd Fönster Optimal/Genuin och Mockfjärds Ultimat/Prima.
  SP Fönster och Traryd Fönster säljs nu under varumärket Svenska Fönster.

 • Vad väger en altandörr 11x21

  Jag undrar vad är vikten på nedan? SF altandörr inåtgående 1080x2480 vänster helglasad, insida trä utsida aluminium, 2+1 glas, härdat in och utsida
  Jag undrar vad är vikten på nedan? SF altandörr inåtgående 1080x2480 vänster helglasad, insida trä utsida aluminium, 2+1 glas, härdat in och utsida

  Svar:

  A

  Hej Michael
  Du får räkna ca 100-110kg för en sån altandörr

 • Byte av nedre delen på en altandörr

  Kan man köpa bröstningsdelen alltså den nedre delen på en altandörr av er? jag har en SP Fönster altandörr eller om det är Traryd Fönster
  Kan man köpa bröstningsdelen alltså den nedre delen på en altandörr av er? jag har en SP Fönster altandörr eller om det är Traryd Fönster

  Svar:

  A


  Bröstningsdelen eller fyllning som man brukar kalla på en altandörr det är inget vi säljer men kolla med glasmästaren dom jobbar med glasbyten så dom kanske även kan fixa fyllningsdelen.

 • Kodlås på altandörr

  Jag kikar på en altandörr från Svenska Fönster har ni så man kan få kodlås på dessa?
  Jag kikar på en altandörr från Svenska Fönster har ni så man kan få kodlås på dessa?

  Svar:

  A

  Det finns ett kodlås som spärrar handtaget men det går bara att ha på insidan inget för utvändigt bruk. Vill man ha kodlås på insidan och utsidan så måste man ha en ytterdörr så man får en låskista.

 • Handtagssats till altandörr SSC

  Funkar det sätta handtagssats vred insida på en dörr (SSC) som endast har handtag på insidan?
  Funkar det sätta handtagssats vred insida på en dörr (SSC) som endast har handtag på insidan?

  Svar:

  A

  Denna handtagssats är anpassad för Svenska Fönster, SP, Traryd, Mockfjärds altandörrar. Jag är inte helt säker men jag tror att SSC tar sina dörrar och fönster från Elit Fönster men det är jag inte helt säker på. Jag törs inte lova att den här handtagssatsen passar din dörr.

  https://www.bygglagret.se/reservdelar-svenska-f%C3%B6nster-sp-f%C3%B6nster-t/handtagssats-vred-insida-och-cylinder-ut__88190

 • Traryd Fönster Intakt altandörr

  Var finner jag Traryd Fönster, Intakt Altandörr
  Var finner jag Traryd Fönster, Intakt Altandörr

  Svar:

  A

  Traryd Fönster marknadsförs nu under varumärket Svenska Fönster produkterna är dock samma som tidigare, Välj rak profil på karm och båge

  Traryd Fönster Intakt altandörrar finner du här

 • SP Fönster Intakt altandörr

  Var finner jag SP Fönster, Intakt Altandörr
  Var finner jag SP Fönster, Intakt Altandörr

  Svar:

  A

  SP Fönster marknadsförs nu under varumärket Svenska Fönster produkterna är dock samma som tidigare, Välj rundad profil på karm och båge.

  SP Fönster Intakt altandörrar finner du här

 • Traryd Fönster Genuin altandörr

  Var finner jag Traryd Fönster, Genuin Altandörr
  Var finner jag Traryd Fönster, Genuin Altandörr

  Svar:

  A

  Traryd Fönster marknadsförs nu under varumärket Svenska Fönster produkterna är dock samma som tidigare, Välj rak profil på karm och båge

  Traryd Fönster Genuin altandörrar finner du här

 • SP Fönster Stabil altandörr

  Var finner jag SP Fönster, Stabil Altandörr
  Var finner jag SP Fönster, Stabil Altandörr

  Svar:

  A

  SP Fönster marknadsförs nu under varumärket Svenska Fönster produkterna är dock samma som tidigare, Välj rundad profil på karm och båge.

  SP Fönster Stabil altandörrar finner du här

 • Traryd Fönster Optimal altandörr

  Var finner jag Traryd Fönster, Optimal Altandörr
  Var finner jag Traryd Fönster, Optimal Altandörr

  Svar:

  A

  Traryd Fönster marknadsförs nu under varumärket Svenska Fönster produkterna är dock samma som tidigare, Välj rak profil på karm och båge

  Traryd Fönster Optimal altandörrar finner du här

 • SP Fönster Balans altandörr

  Var finner jag SP Fönster, Balans Altandörr
  Var finner jag SP Fönster, Balans Altandörr

  Svar:

  A

  SP Fönster marknadsförs nu under varumärket Svenska Fönster produkterna är dock samma som tidigare, Välj rundad profil på karm och båge.

  SP Fönster Balans altandörrar finner du här 

 • Handtag rakt ut på altandörr

  Har paraltandörr där ena handtaget stå rakt ut åt vänster medan det andra är rakt ner i normalt låst läge. Det hadde sett snyggt o symmetriskt ut om båda handdtgen var ner fälta. Går detta att åtgä...
  Har paraltandörr där ena handtaget stå rakt ut åt vänster medan det andra är rakt ner i normalt låst läge. Det hadde sett snyggt o symmetriskt ut om båda handdtgen var ner fälta. Går detta att åtgärda monterade inte själv utan snickarna som byggde åt oss.

  Svar:

  A

  Handtaget på gåndörren måste stå i vågrätt läge alltså rakt ut som du skriver för att funka annars måste man beställa med en annan spanjolett om man inte vill ha denna funktion.
  Fördelen med denna spanjolett är att du kan knuffa igen dörren lika som en ytterdörr och vill man ha den funktionen på gångdörren då ska handtaget stå vågrätt.
  På den passiva dörren bör man montera handtaget lika för att få det snyggt så jag föreslår att ni monterar om handtaget på den passiva dörren och sätter även det rakt ut så är det tänkt att det ska vara.

 • Montera altandörr rätt

  Varför har vi problem altandörrarna? Vi har monterat flera altandörrar i ett och samma hus. Nu några veckor senare är flera av dörrarna svåra att stänga och ännu svårare att låsa
  Varför har vi problem altandörrarna? Vi har monterat flera altandörrar i ett och samma hus. Nu några veckor senare är flera av dörrarna svåra att stänga och ännu svårare att låsa. Har något gått fel i tillverkningen av dessa fönsterdörrar eller kan det vara gångjärnen som inte tål vikten från dörren? Det är helglasade dörrar så dom är ju ganska tunga! Det är inte första gången vi har problem med balkongdörrar!

  Svar:

  A

  Det är väldigt sällan fel på själva produkten och gångjärnen klarar mycket mer vikt än de storlekar man tillåter i tillverkningen.

  Kontrollera springorna mellan karm och dörrblad noggrant. En korrekt installerad altandörr kommer att få jämna springor på sidorna men springan upptill mellan överstycket och dörrbladet ska alltid bli lite större på gångjärnssidan än på låssidan.

  Avvägning av tröskeln och RÄTT placerade bärklossar är superviktigt vid montering av fönsterdörrar. Hårda kapillärbrytande bärklossar ska placeras rakt under karmsidorna. Det är mycket viktigt att klossen klarar dörrens hela vikt och att den INTE placeras flera centimeter in mot mitten av tröskeln för då finns risk att tröskeln bågnar och dörren blir nerhängd.

  En annan väldigt viktig detalj är slutförankringsskruvarna som ska sitta genom de två övre gångjärnen och in i väggkonstruktionen.
  Om man struntar i dom skruvarna eller om dom inte får ordentligt fäste i väggkonstruktionen så kommer man garanterat att få problem men dörren.

 • Altandörr som är svår att öppna, stänga och låsa

  Vi har en altandörr av modellen Balans+ som har krånglat under lång tid. Vi installerade dörren våren 2013 enligt instruktionerna och vi har därefter årligen varit tvungna att justera dörren eftersom...
  Vi har en altandörr av modellen Balans+ som har krånglat under lång tid. Vi installerade dörren våren 2013 enligt instruktionerna och vi har därefter årligen varit tvungna att justera dörren eftersom den hängt till sig så pass mycket att den tar i karmen på handtagssidan och då blir svår att både öppna och låsa. Nu har jag justerat dörren så mycket att det inte längre finns någon justermån kvar och det går inte längre att ställa in dörren så att den fungerar tillfredsställande. Dörren är monterad enligt beskrivningen och det innefattar även de två extraskruvarna som ska fästas genom gångjärnen. Jag gissar att en del av problemet bottnar i att ena sidan av karmen är vriden så att dörrhålet blir mindre än vad som är avsett. Jag bifogar en bild som visar bättre vad jag menar. Fotot är taget på handtagssidan av karmen och som syner så sitter den sidan av karmen snett så att den kilar in mot dörrhålet. Då dörren väl omfattas av 10 års garanti hoppas jag att ni kan hjälpa till med att åtgärda problemet. Dörren är köpt hos er 2013. Hör gärna av er om ni vill ha mer bilder eller information.

  Svar:

  A

  Vi beklagar att ni har problem med er altandörr. Jag tror dock inte att det är något som vi kan reklamera till fabriken. Det är väldigt sällan fel på själva produkten. 9 gånger av 10 sitter problemet i montaget av produkten. Nu påstår jag inte med 100% säkerhet att det är så i detta fall men jag skulle gissa att bärklossarna under tröskeln är dåliga eller felaktigt placerade. Det kan även bero på att slutförankringsskruvarna genom de två övre gångjärnen inte drar tillräckligt i väggkonstruktionen. Nedan finns några användbara länkar som jag skulle vilja att ni studerar noggrant innan vi går vidare med en eventuell reklamation av produkten.

  Film angående viktiga detaljer i montaget av altandörrar klicka här

  Film angående felsökning justering fönsterdörr 01 klicka här

  Film angående felsökning justering fönsterdörr 02 klicka här

  Här nedan finns film om Service av altandörr 

 • Låsa altandörr från Svenska Fönster

  Hur funkar handtaget när man ska låsa på Svenska Fönsters altandörrs modeller
  Hur funkar handtaget när man ska låsa på Svenska Fönsters altandörrs modeller

  Svar:

  A

  Man kan få altandörrarna från Svenska Fönster med traditionell spanjolett men standard modellen med fallkolvsspanjolett funkar som en ytterdörr vilket är
  en fördel med att man knuffa igen dörren istället för att man måste vara med och vrida ner handtaget.
  Nedan visar vi hur enkelt det är att låsa även denna modell, vi visar även hur dörrbromsen aktiveras.

 • Hur underhåller jag min altandörr

  Har ni tips på hur jag bäst underhåller min altandörr? tex hur man smörjer den? Jag känner att min altandörr behöver en rejäl service
  Har ni tips på hur jag bäst underhåller min altandörr? tex hur man smörjer den? Jag känner att min altandörr behöver en rejäl service.

  Svar:

  A

  Vi har gjort en film om detta hur du bäst underhåller din altandörr eller balkongdörr du finner filmen nedan

 • Välja bort handtag på utsidan på altandörr

  Kan jag få min altandörr utan handtag på utsidan? Jag tycker att det känns olustigt med utvändigt handtag för då kan ju en tjuv med våld tvinga upp dörrens lås
  Kan jag få min altandörr utan handtag på utsidan? Jag tycker att det känns olustigt med utvändigt handtag för då kan ju en tjuv med våld tvinga upp dörrens lås.

  Svar:

  A

  Det går att sätta en täckbricka utvändigt istället för handtag men vi skulle starkt avråda från det. Dörren har fallkolv och ”låser” sig självt när du stänger den. Står du då på utsidan utan handtag så är du utelåst. Dörren blir inte säkrare för att du tar bort handtaget.
  Sprinten som sammanbinder invändigt och utvändigt handtag har en brottanvisning i sig som gör att den brister innan låset går sönder.
  Om någon försöker bryta sig in genom att våldföra sig på handtaget så kommer antingen handtaget eller sprinten att brista innan själva låset i spanjoletten ger vika.

 • Altandörr, mäta så det passar

  Vi behöver byta en altandörr. Med fönster och lås både på in- och utsidan. Den dörr vi har är c:a 1.94808. Vad har ni för dörrar som skulle passa? Kan ni komma och installera den? Vi bor i Täby
  Vi behöver byta en altandörr. Med fönster och lås både på in- och utsidan. Den dörr vi har är c:a 1.94808. Vad har ni för dörrar som skulle passa? Kan ni komma och installera den? Vi bor i Täby.

  Svar:

  A

  På måtten du anger så låter det som att ni mätt själva dörrbladets mått. När man byter altandörrar, fönster och ytterdörrar så byter man alltid inklusive karm. Det är inte lika som på nyare innerdörrar där karmen och gångjärn ofta är i en standard till flera olika varumärken. Jag skulle gissa att det är en dörr med karmyttermått 880x2080 som ni behöver. Det måttet är väldigt vanligt förekommande på just fönsterdörrar och finns i lager för omgående leverans.
  Innan beställning behöver ni självklart kontrollmäta så att det yttermåttet på karmen stämmer.

  Vi har en bra film på Youtube där ni kan få tips om hur man kan mäta. Vi hjälper er gärna att välja rätt dörrar och fönster men vi har ingen möjlighet att hjälpa er med själva montaget.

  Länk till Youtube hittar ni här:
  https://www.youtube.com/watch?v=TTRc-m4itdw

  Länk till helglasad altandörr hittar ni här:
  https://www.bygglagret.se/altandorrar/sp-fonster/sp-f%C3%B6nster-stabil-altand%C3%B6rr-helglas__42894#cLeverant%C3%B6r=427;width=09;height=21

  Länk till altandörr med tät bröstning hittar ni här:
  https://www.bygglagret.se/altandorrar/sp-fonster/sp-f%C3%B6nster-stabil-altand%C3%B6rr-passar-%C3%B6ppni__1710#4=1280mm%20(modulm%C3%A5tt%3A%2013);cLeverant%C3%B6r=427;width=09;height=21

 • Svenska Fönster är det ett nytt fabrikat

  Svenska Fönster är det ett nytt fönster fabrikat?
  Svenska Fönster är det ett nytt fönster fabrikat?

  Svar:

  A

  Svenska Fönster är inte ett nytt bolag det är ett bolag som startades 1997 av SP Fönster och Traryd Fönster men man har inte använt detta som varumärke utan man har sparat SP Fönster och Traryd Fönster som varumärken, Nu år 2023 så kommer man att sluta använda SP Fönster och Traryd Fönster och istället använda Svenska Fönster som varumärke.

  Läs mer om Svenska Fönster

 • Lyfta av min altandörr från karmen

  Har fått hem altandörr SP Fönster balans 8x21. Saknar instruktion om hur man separerar karm från dörr. Går inte att öppna dörren med handtag. Behöver support. Dörren är helglas och förbannat tung
  Har fått hem altandörr SP Fönster balans 8x21. Saknar instruktion om hur man separerar karm från dörr. Går inte att öppna dörren med handtag. Behöver support. Dörren är helglas och förbannat tung.

  Svar:

  A

  Om det är svårt att öppna dörren så står den säkerligen lite i spänn, Låt altandörren stå på ett plant underlag och samtidigt som du försöker öppna på handlaget så "rucklar" du lite på karmen så ska du se att låskolvarna släpper från karmen.
  Dörren kan vara låst från fabrik så du kanske behöver vrida om vredet först.
  Här kan du se en film om handtagets funktioner för öppning och stängning och låsning https://www.youtube.com/watch?v=krHpJEZPp1U

  Om du vill lyfta av dörren så behöver du släppa på dörrbromsen det visar vi hur man gör 6 minuter in i denna film
   
  https://www.youtube.com/watch?v=sx8sQ-K_B0g

 • Altandörr som kan öppnas 180 grader

  Jag önskar utåtgående par-altandörrar som ska öppnas 180 grader, permanent. Dvs utan bromsbeslag. De ska ligga parallellt med huset när de är öppna, och sättas fast med krok e dyl. Finns det någo...
  Jag önskar utåtgående par-altandörrar som ska öppnas 180 grader, permanent. Dvs utan bromsbeslag. De ska ligga parallellt med huset när de är öppna, och sättas fast med krok e dyl. Finns det någon sådan modell eller snarare sådana gångjärn?. Har funderat på dubbla skjutdörrar, men ekonomin och funktion styr mig också. Vill ha en öppning på cirka 2 meter. Kommer ha ett fast fönster på var sida om altandörrarna i samma bredd. Mvh Maria Ps. Tittar på Traryd nu men är inte låst vid det märket. Ds

  Svar:

  A

  Denna funktion att öppna altandörren 180 grader den finns inte som standard eller att köpa klar från SP Fönster eller Traryd Fönster utan du kan välja tex Optimal,Genuin från Traryd Fönster eller Balans,Stabil från SP Fönster och sedan får man demontera bromsen på dom själv detta är inget svårt,

  Du kan kika 6 min in i denna film så visar vi hur man demonterar bromsen på en altandörr https://www.youtube.com/watch?v=sx8sQ-K_B0g

   Sedan är det viktigt att dörren monteras jäms med yttervägg om du ska kunna öppna dörrarna 180 grader annars kommer dörrbladet att ta i smygen.

 • Altandörr med 180 graders öppning

  Jag önskar utåtgående par-altandörrar som ska öppnas 180 grader, permanent. Dvs utan bromsbeslag. De ska ligga parallellt med huset när de är öppna, och sättas fast med krok e dyl. Finns det någon...
  Jag önskar utåtgående par-altandörrar som ska öppnas 180 grader, permanent. Dvs utan bromsbeslag. De ska ligga parallellt med huset när de är öppna, och sättas fast med krok e dyl. Finns det någon sådan modell eller snarare sådana gångjärn?. Har funderat på dubbla skjutdörrar, men ekonomin och funktion styr mig också. Vill ha en öppning på cirka 2 meter. Kommer ha ett fast fönster på var sida om altandörrarna i samma bredd. Mvh Maria Ps. Tittar på Traryd nu men är inte låst vid det märket. Ds

  Svar:

  A

  Hej Maria
  Denna funktion att öppna altandörren 180 grader den finns inte som standard eller att köpa klar från SP Fönster eller Traryd Fönster utan du kan välja tex Optimal,Genuin från Traryd Fönster eller Balans,Stabil från SP Fönster och sedan får man demontera bromsen på dom själv detta är inget svårt utan några skruvar bara, Sedan är det viktigt att dörren monteras jäms med yttervägg om du ska kunna öppna dörrarna 180 grader annars kommer dörrbladet att ta i smygen.

 • Tungt att låsa altandörren

  Jag tycker att det går lite tungt att låsa min altandörr. Jag har den typen av lås när handtaget sitter rakt ut som på en ytterdörr. För att öppna dörren trycker jag handtaget neråt. Den rörelsen går...
  Jag tycker att det går lite tungt att låsa min altandörr. Jag har den typen av lås när handtaget sitter rakt ut som på en ytterdörr. För att öppna dörren trycker jag handtaget neråt. Den rörelsen går lätt. När jag ska låsa dörren genom att lyfta handtaget uppåt så tycker jag att den rörelsen går lite väl tungt och mina barn orkar inte låsa dörren utan att jag eller frun hjälper till. Ska det vara så eller är det något fel med vår dörr? Tacksam för svar!

  Svar:

  A

  Prova att göra samma sak när dörren är öppen,  Om problemet är borta när dörren är öppen så behöver din dörr justeras eller monteras om för då sitter den inte rätt monterad.

 • Fyllning till altandörr

  Kan man köpa endast fyllningen nertill på en altandörr då våran fått en rejäl skada eller måste man köpa en ny dörr?
  Kan man köpa endast fyllningen nertill på en altandörr då våran fått en rejäl skada eller måste man köpa en ny dörr?

  Svar:

  A

  Fyllning alltså nedre delen på en altandörr är inget vi säljer kolla med den lokala glasmästaren dom jobbar med glaskasetter och kan säkert även fixa fyllningsdelen.

 • Altandörr med brandklassat glas

  Jag behöver en altandörr helglasad till fasad och två fasta helfönster som är i brandklass EI30, har ni det?
  Jag behöver en altandörr helglasad till fasad och två fasta helfönster som är i brandklass EI30, har ni det?

  Svar:

  A

  Om du kollar på altandörrar som har 2+1 glas så går det att få med brandklassat glas kika här

  Du väljer under tillbehöret glas brandklassat glas och du behöver även välja till försnkring glas.
  Fasta fönster finner du här samma sak här du väljer brandklassat glas och även förankring glas under tillbehöret glas när du valt storlek.

 • Altandörr Balans låsa upp

  Hur har ni tänkt på låsen till balkongdörren SP Fönster Balans helglas ? Man måste ha 2 fungerande händer för att kunna öppna. Skulle det bli brand t ex kan man inte komma ut på balkongen utan att ...
  Hur har ni tänkt på låsen till balkongdörren SP Fönster Balans helglas ? Man måste ha 2 fungerande händer för att kunna öppna. Skulle det bli brand t ex kan man inte komma ut på balkongen utan att slå sönder fönstret. Dessutom finns inget vred på stora rutan bredvid balkongdörren. Så min fråga är, kan låset kopplas bort eller bytas till ett lås som kan öppnas med en hand ?

  Svar:

  A

  Du kan ju använda en hand och först vrida om vredet och sedan använda samma hand för att trycka ner handtaget.
  Du kan ju även låta bli att låsa dörren om du vill ha ett ännu enklare sätt att komma ut på balkongen.

 • Handtag till altandörr som gått av

  Har två st altandörrar från SP Fönster där båda handtagen på insidan har gått rakt av. Dörrarna är från 2013
  Har två st altandörrar från SP Fönster där båda handtagen på insidan har gått rakt av. Dörrarna är från 2013.

  Svar:

  A

  Det är ett vanligt problem att denna modell kan gå av om inte dörren är perfekt justerad, om dörren tex hängt sig lite så krävs det lite mer kraft att låsa dörren än vad som är tänkt och då kan handtaget brista.

  Man kan därför välja att köpa det nya handtaget som SP Fönster och Traryd Fönster tagit fram som är kraftigare men då behöver man köpa en ny sats med nytt handtag på insidan och utsidan
  Tex denna med vred på insidan 
  https://www.bygglagret.se/reservdelar-sp-f%C3%B6nster--traryd-f%C3%B6nster/handtagssats-vred-insida-tillb21-0007__88184

  Det finns satser med cylinderurtag också kika på detta här 
  https://www.bygglagret.se/reservdelar/reservdelar-sp-f%C3%B6nster--traryd-f%C3%B6nster__88110

 • Anpassa glashöjden på altandörr

  Jag vill köpa en altandörr, Men jag vill anpassa glashöjden så glashöjden kommer i samma höjd kan jag göra det?
  Jag vill köpa en altandörr, Men jag vill anpassa glashöjden så glashöjden kommer i samma höjd kan jag göra det?

  Svar:

  A

  Du kan anpassa glashöjden på altandörrarna så dom linjerar i nederkant ja det är inga problem.
  Om du väljer en altandörr på våran sida https://www.bygglagret.se/altandorrar och när du valt en modell och klickat i storlek så kan du sedan klicka i fönsterhöjden som kommer närmast och sedan klicka i anpassa och välja nytt mått för att millimeter anpassa så här kan du anpassa måttet exakt.

 • Paraltandörr vad väger den

  Jag har köpt en altandörr 180*210 helglas. Den väger bly med emballage. Vad väger denna utan emballage? Kan jag montera av dörrarna när den ligger ned på pallen? (Ligger alltså på en höjdsida
  Jag har köpt en altandörr 180*210 helglas. Den väger bly med emballage. Vad väger denna utan emballage? Kan jag montera av dörrarna när den ligger ned på pallen? (Ligger alltså på en höjdsida. Bredd:210 på pall och 180 på höjd) Fråga

  Svar:

  A

  Emballaget väger inte mycket utan dörren är tung pga mycket glas ca 130kg väger den, Ja du kan montera ur dörrbladen innan montage. Du måste knäppa lös bromsen i dörrbladet också för att få ur dörrbladet.

 • Altandörrshandtag funkar inte

  Handtaget på min altandörr har tappat sin återfjädrande funktion. Det går att låsa och låsa upp dörren men handtaget är alldeles ”slappt”. Jag har Googlat lite och kommit fram till att det troligen ä...
  Handtaget på min altandörr har tappat sin återfjädrande funktion. Det går att låsa och låsa upp dörren men handtaget är alldeles ”slappt”. Jag har Googlat lite och kommit fram till att det troligen är spanjolettens låshus som behöver bytas. Dörren är en SP Balans och det är cirka 10 år sedan vi bytte dörren. Har ni reservdelen jag behöver?

  Svar:

  A

  Vi har lösa låshus som reservdel, men för att få rätt artikel så behöver vi veta om det är den första generationen av Balans (Balans 2006) eller om det är andra generationen (Balans 2010). Lättast ser du skillnaden på tätningslisten mellan karm och dörrblad.
  Om tätningslisten sitter i karmen så är det en Balans 2006. Om tätningslisten sitter i dörrbladet och följer med ut när man öppnar dörren så
  är det en Balans 2010.

  Q

   Jättebra! Tätningslisten sitter i dörrbladet. Hur gör jag för att beställa reservdelar från er på Bygglagret?

  A

   Då har du den senare generationen av Balans, den som man internt kallar Balans 2010. Du beställer lättast genom hemsidan här är länken
  https://www.bygglagret.se/reservdelar-sp-f%C3%B6nster--traryd-f%C3%B6nster/l%C3%A5shus-till-sf2010-ib33-0071__88144


 • Reklamera handtag altandörr

  Jag har en altandörr från Traryd Fönster och behöver reklamera ett handtag som gått sönder det är bara ett år gammalt. Jag får ingen hjälp där jag köpte dörren. Dom är inte intresserade. Kan jag re...
  Jag har en altandörr från Traryd Fönster och behöver reklamera ett handtag som gått sönder det är bara ett år gammalt. Jag får ingen hjälp där jag köpte dörren. Dom är inte intresserade. Kan jag reklamera altandörren till Bygglagret.se

  Svar:

  A

  Vi säljer reservdelar till alla som vill köpa och självklart hjälper vi våra kunder med reklamationer men vi kan tyvärr inte göra en reklamation på en dörr vi inte sålt utan då måste den gå via den återförsäljaren som sålt den.

  Vi tycker såklart det är en skyldighet att hjälpa sin kund med reklamation om man sålt produkten det får du nog förklara för den återförsäljaren 
  där du köpt produkten också.

 • Köpa karm till altandörr separat

  Kan man köpa karm av er till AltandörrTraryd Fönster Optimal
  Kan man köpa karm av er till AltandörrTraryd Fönster Optimal

  Svar:

  A

  Nu har jag dubbelkollat med fabriken och det är som jag sa tidigare dom säljer inte karmar separat.
  Risken är för stor att det inte passar så det är inget man gör då gångjärn m,m kan ha flyttats under åren.

 • Utför ni montering av altandörrar

  Vår brf.förening har beslutat att byta samtliga balkongdörrar (9×21), totalt 30 st. Balkongdörrarna skall vara 3-glas och helglas
  Vår brf.förening har beslutat att byta samtliga balkongdörrar (9×21), totalt 30 st. Balkongdörrarna skall vara 3-glas och helglas. Min fråga är om Ni även tar på Er montering ?

  Svar:

  A

  Vi utför ingen montering utan bara försäljning så du får kolla om du har en snickare som kan hjälpa er med monteringen så kan vi leverera dörrarna till er.

 • Brandklassad balkongdörr

  Brandklassad balkongdörr eller fönsterdörr har ni det ?
  Brandklassad balkongdörr eller fönsterdörr har ni det ?

  Svar:

  A

  Brandklassad fönsterdörr eller altandörr går bara att få som enkeldörr ej pardörr

  Intakt 2+1 glas är enda dörren som vi fixar med brandklassning

  Dessa modeller går att få brandklassade

  https://www.bygglagret.se/altandorr/2plus1#cGlas=42697;cModell=42683

 • Går altandörrarna att öppna 180 grader

  Jag planerar att bygga om en del av ett garage till uterum och letar efter en utåtgående helglasad altan-pardörr som går att öppna 180 grader. Vill även köpa fyra fasta fönster av samma modell
  Jag planerar att bygga om en del av ett garage till uterum och letar efter en utåtgående helglasad altan-pardörr som går att öppna 180 grader. Vill även köpa fyra fasta fönster av samma modell. Men det framgår inte om era dörrar går att öppna hela vägen till 180 grader, har ni något sådant att erbjuda?

  Svar:

  A

  Altandörrarna har en broms i överkant som gör att dörren kan öppnas lite mindre än 90 grader
  Utan denna broms kan man inte ställa upp dörren och låsa i valfritt läge.

  Men vill man inte ha denna funktion så kan man demontera bromsen och då kan man öppna dörren 180 grader
  Om dörren sitter monterad längst ut i väggen så den inte tar i smygen vid öppning.

  Kolla cirka 6 minuter in i filmen så ser du vad jag menar https://www.youtube.com/watch?v=sx8sQ-K_B0g

 • Handtaget hänger på balans altandörr

  Jag har en altandörr SP Balans som är tillverkad 2008. Något har hänt med den nu. Handtaget hänger slappt och fjädrar inte tillbaka till horisontellt läge efter att jag öppnat dörren. För övrigt funk...
  Jag har en altandörr SP Balans som är tillverkad 2008. Något har hänt med den nu. Handtaget hänger slappt och fjädrar inte tillbaka till horisontellt läge efter att jag öppnat dörren. För övrigt funkar allt som vanligt. Vad kan det bero på?

  Svar:

  A

  Med 99% säkerhet är det returfjädern i spanjolettens låshus som brustit. Vi har lösa låshus till Balans 2006 och vi skulle kunna skicka det omgående.

  Här finns det en liknande fråga med lite länkar 
  https://www.bygglagret.se/altand%C3%B6rrar/handtag-p%C3%A5-altand%C3%B6rren-h%C3%A4nger__88226

  Q


  A


  Q


 • Pardörr med olika delning

  Är det möjligt att köpa en pardörr hos er typ Traryd Fönster Optimal ,genuin eller SP Fönster Balans,Stabil (har inte bestämt mig än) där den passiva dörren är mindre än gångdörren? Jag har en öppnin...
  Är det möjligt att köpa en pardörr hos er typ Traryd Fönster Optimal ,genuin eller SP Fönster Balans,Stabil (har inte bestämt mig än) där den passiva dörren är mindre än gångdörren? Jag har en öppning som är ca 130 x 250 cm och om möjligt vore det bra att kunna hålla sig till det måttet.

  Svar:

  A

  Ja det går bra du kan ange hur stor gångdörr du vill ha minsta mått för passiva dörren är modul 4 så det skulle då bli 9/4 om du vill ha gångdörren så stor som möjligt, Detta kostar inget extra skriv detta i anteckningar i kassan så fixar vi det.

 • Inåtgående altandörr med lås

  Jag skulle vilja beställa altandörren, men önskar att den är låsbar in och utvändigt - med nyckel
  Jag skulle vilja beställa altandörren, men önskar att den är låsbar in och utvändigt - med nyckel. Går det?

  Svar:

  A

  Tyvärr så går inte det på inåtgående altandörrar det får inte plats.
  Då är det utåtgående dörr som gäller

 • Altandörr hur mäter ni bröstningshöjd

  Mäter man "bröstningshöjd" på altandörrarna från underkant dörr eller underkant tröskel?
  Mäter man "bröstningshöjd" på altandörrarna från underkant dörr eller underkant tröskel?

  Svar:

  A

  Bröstningshöjd altandörrar på bygglagret.se = underkant tröskel till glasets början

 • Hur långt kan man öppna altandörrarna

  Jag kollar just nu på att köpa en SP balans helglasad enkeldörr 3glas aluminium
  Jag kollar just nu på att köpa en SP balans helglasad enkeldörr 3glas aluminium. Jag undrar hur mycket man kan öppna dörren, alltså går den att öppna mer än 90 grader?

  Svar:

  A

  Lite mer än 90gr men inte mycket mer än så. Vill du öppna mer så kan du tillfälligt koppla bort bromsen. Då kan du öppna tills det tar i väggen eller nåt annat som står i vägen.

  Kolla cirka 6 minuter in i filmen så ser du vad jag menar https://www.youtube.com/watch?v=sx8sQ-K_B0g

 • Barnspärr på Lingbo altandörr

  Kanske kan du hjälpa mig även med min nästa fråga
  Kanske kan du hjälpa mig även med min nästa fråga. Kan man välja till barnspärr på Lingo fönsterdörr? Hur går man i så fall tillväga?

  Svar:

  A

  Du har ett vred på insidan som standard på Lingbo altandörrar annars kan du välja till så du får en cylinder med nyckel på insidan

  Tänkte du något annat ?

 • Yale Doorman på Altandör

  Vi önskar offert på dubbel altandörr med spröjs sp fönster, vi har köpt av er förut ca 2 år sedan
  Vi önskar offert på dubbel altandörr med spröjs sp fönster, vi har köpt av er förut ca 2 år sedan. Går det att använda door yale?

  Svar:

  A

  Det går inte att använda låset Yale Doorman då det kräver en låskista och det finns det inte plats för
  på altandörrarna från SP Fönster och Traryd Fönster.

  Då måste du välja en Ytterdörr eller en altandörr som är byggd som en ytterdörr med plats för Låskista som tex denna från Leksandsdörren
  https://www.bygglagret.se/ullvi-glas
  Denna kan du välja storlek på och även vilken glashöjd du vill ha under tillbehör.

 • Öppningsvinkel altandörr

  Jag undrar vad max öppningsvinkeln på pardörrarna Altandörr Stabil,Balans är och Genuin,Optimal Då jag förstått att det är lika på dessa
  Jag undrar vad max öppningsvinkeln på pardörrarna Altandörr Stabil,Balans är och Genuin,Optimal Då jag förstått att det är lika på dessa

  Svar:

  A

  Öppningsvinkeln är ca 90 grader och detta på grund av bromsen upptill som gör att man kan låsa dörren på valfritt läge upp till ca 90 grader.
  Man kan demontera denna lås arm men då kommer man inte ha bromsfunktionen,
  Då kan man öppna dörren ca 180 grader om dörren sitter monterad i väggen så detta är möjligt,
  Dörren måsta sitta monterad så dörrbladet inte slår i smygen.

 • Altandörr frågor

  1, Om jag lagt en vara i kundkorgen, hur gör jag för att lägga tilländra saker, nu när jag trycker på varan behöver jag börja om. 2, Sedan undrar jag ang altandörr, vilken som är gångdörren, där vi...
  1, Om jag lagt en vara i kundkorgen, hur gör jag för att lägga tilländra saker, nu när jag trycker på varan behöver jag börja om. 2, Sedan undrar jag ang altandörr, vilken som är gångdörren, där vi ska byta är gångdörren på vänster sida utifrån sett. 3, Undrar även över tröskel till altandörrar, är de vita generellt, ser inget tillval här, kanske standard

  Svar:

  A

  1, Du kan inte lägga till fler saker på produkter i kundkorgen då måste du börja om på den produkten 
  2, Du anger vilken som ska vara gångdörr på pardörr står det vänster i texten på en utåtgående dörr då är vänster dörr gångdörr utifrån sett
  3, Tröskel kan man inte ändra det är bara standard som gäller går ej att få vit

 • Frågor om intakt altandörr

  Vi söker en inåtgående altandörr med fönster t.ex. Traryd Fönster, Intakt Altandörr inåtgående 2+1 glas alu
  Vi söker en inåtgående altandörr med fönster t.ex. Traryd Fönster, Intakt Altandörr inåtgående 2+1 glas alu. Vi har några frågor: 1) Kan vi välja till handtag med kodlos? 2) Hur är det med inbyggd dörrstopp (sån där där dörrens läge i öppet läge låses via handtaget)? 3) Vi tänkte k´montera en kattlucka i dörren, är det nåt specifikt man skall tänka på? 4) Är det överhuvudtaget nån skillnad på Traryd och SPs varianter?

  Svar:

  A


  1, Nej tyvärr det funkar inte med kodlås på altandörrarna då måste man välja en ytterdörr med plats för låskista
  2,Ja det är broms på altandörren
  3,Inget jag direkt kan komma på vad det skulle vara.
  4,Inte mycket det är en allmogeprofil på SP Fönster alltså en rundning på karm och båge det har inte Traryd dom har raka kanter på karm och båge.

 • Altandörr som kan öppnas 180 grader

  Jag är ute efter altandörrar där ena dörren skall kunna öppnas 180-grader, har någon av era dörrar sånt gångjärn som gör det möjligt?
  Jag är ute efter altandörrar där ena dörren skall kunna öppnas 180-grader, har någon av era dörrar sånt gångjärn som gör det möjligt?

  Svar:

  A

  Det är inte gångjärnen som sätter stopp för det utan bromsen alltså att man kan bromsa dörren i valfritt läge,
  Men detta kan man koppla ut genom att demontera broms armen i ovankant på dörren så fungerar det på både SP Fönster Stabil och balans altandörrar och Traryd Fönsters altandörrar Genuin och Optimal.

  Altandörren måste dock monteras längst ut i fasaden om det ska funka


  https://www.bygglagret.se/altandorrar/sp-fonster

  https://www.bygglagret.se/altandorrar/traryd-fonster

  Här kan du se hur man demonterar bromsen på SP Fönster och Traryd Fönster altandörr 6 min in i filmen visas detta
  https://www.youtube.com/watch?v=sx8sQ-K_B0g

 • Byta till traditionell spanjolett på Balans eller optimal

  Jag tänkte höra om det är en helt annan låsanordningom man beställer Spanjolett 5:1
  Jag tänkte höra om det är en helt annan låsanordningom man beställer Spanjolett 5:1

  Svar:

  A

      Ja det är en helt annan spanjolett

  Q

  1, Så det går inte att byta själv om man ångrar orginalhandtaget?

  2, Jag fick min beställning förra veckan och hade beställt original, men känner att det blev kanske fel, så är det något jag kan byta själv?

  A

  1, lika typ av cylindrar men annan spanjolett med handtaget nedåt istället för vågrätt

  2, ok du kan kontakta marcus här han kan detta 0241-793370
  fördelen med orginal spanjoletten är att den kan stängs som en ytterdörr alltså knuffa igen dörren det kan du inte med traditionell.


 • Altandörr lagervara

  Vi vill gärna beställa en altandörr pardörr Sp Stabil helglasad i modulmåtten 14x21
  Vi vill gärna beställa en altandörr pardörr Sp Stabil helglasad i modulmåtten 14x21. Stämmer det att denna finns på lager som det står på er hemsida?

  Svar:

  A

  Ja det skall vara en lagervara. Så länge som du inte lägger på några tillbehör.
  Skulle det mot förmodan vara slut i lager så får du veta det på en bekräftelse från våran säljare under dagen och
  då kan du makulera om du vill .

  Q

  Oki, det låter ju bra. Och om jag lägger till en lös spröjs, då är det fortfarande en lagervara då spröjsen säkert också finns på lager?
  På hemsidan visar den fortfarande på snabb leverans när jag lägger till en lös spröjs 

  A

  Om du vill ha spröjs så kan du skriva i anteckningar att dom skall skickas i efterhand så skickas lagerprodukten innan det kommer dock att kosta en extra frakt för delad leverans.

 • Öppningsvinkel altandörr

  Jag söker utåtgående pardörrar där minst en av dörrarna (alltså åtminstone passivdörren) går att öppna 180 grader, alltså så att dörrbladet i öppet läge i princip ligger direkt mot husets yttervägg....
  Jag söker utåtgående pardörrar där minst en av dörrarna (alltså åtminstone passivdörren) går att öppna 180 grader, alltså så att dörrbladet i öppet läge i princip ligger direkt mot husets yttervägg. Vilka maximala öppningsvinklar har Traryds respektive SP:s pardörrar? Tacksam för snabbt svar.

  Svar:

  A

  Öppningsvinkeln är 90 grader eller strax under så länge man har bromsen kvar men den kan man skruva bort och då kan man öppna 180 grader om
  man har monterat altandörren längst ut i väggen så det är möjligt att öppna upp utan att dörren tar i väggen.


 • Kodlås stabil altandörr

  Går det att kombinera med ut och invändig låsning? på stabil altandörr helglas ? Kanske rent av med ut och invändig kodlåsning?
  Går det att kombinera med ut och invändig låsning? på stabil altandörr helglas ? Kanske rent av med ut och invändig kodlåsning?

  Svar:

  A

  Ja in och utvändig cylinder kan du sätta på stabil altandörr från SP Fönster detta kan du välja under tillbehöret Handtag & lås
  Kodlås som låser handtaget går att montera men då måste spanjoletten bytas ut detta finner du under tillbehöret handtag & lås

  så här heter tillbehöret:
  Traditionell spanjolett handtagsrörelse 5:1 spärrvred insida, handtag utsida

 • Handikapptröskel till altandörr

  Jag kollar på optimal helglas från Traryd Fönster och Jag hittade en ritning som anger tröskelhöjd. Det finns där ett tillval som bygger 25mm höjd men jag kan inte göra det tillvalet vid beställnin...
  Jag kollar på optimal helglas från Traryd Fönster och Jag hittade en ritning som anger tröskelhöjd. Det finns där ett tillval som bygger 25mm höjd men jag kan inte göra det tillvalet vid beställning. Hur gör man för att få denna tröskel?

  Svar:

  A

  Den låg inte ute men tack för påvisandet du hittar nu handikapptröskeln under tillbehöret diverse.

 • Ska man se hängningen utifrån ?

  När ni anger hängning höger, ser ni det utifrån eller inifrån? Jag tittar på stabil atlandörr från SP Fönster
  När ni anger hängning höger, ser ni det utifrån eller inifrån? Jag tittar på stabil atlandörr från SP Fönster

  Svar:

  A

  Om det är en utåtgående dörr så ses hängningen utifrån,
  Stabil är en utåtgående dörr.

  Vi har gjort en förklaringsfilm om hängning på fönster och dörrar du ser den nedan

 • Hängning inifrån eller utifrån

  När man väljer högervänster hängd ser man dörren inifrån eller utifrån? Novis
  När man väljer högervänster hängd ser man dörren inifrån eller utifrån? Novis

  Svar:

  A

  Om det är en utåtgående dörr som genuin så ser man hängningen utifrån

  Vi har gjort en förklaringsfilm om hängning på fönster och dörrar se nedan

 • Altandörr SP Fönster och Traryd Fönster som hänger sig

  Tack för snabbt svar. Såg ut att vara det jag letar efter. En snabb googling gav lite hintar att vissa TrarydSP Altandörrar verkar hänga ner sig efter ett tag
  Tack för snabbt svar. Såg ut att vara det jag letar efter. En snabb googling gav lite hintar att vissa TrarydSP Altandörrar verkar hänga ner sig efter ett tag. Hur har ni det med erfarenheter kring det?

  Svar:

  A

  Ja det är ett problem om man inte följer monteringsanvisningen vilket många inte gör,
  Följer man monteringsanvisningen vid montaget då är det absolut inget problem.

  Dörren är konstruerad så det finns några viktiga detaljer som inte får missas som tex slutförankringsskruven
  Och följer man inte monteringsanvisningen då missar man detta och då kommer dörren hänga ner sig.

   

  Riktigt monterad så går dörren kanon.


 • Helglasad altandörr med bågpost

  Hur kan man bestämma var den fasta bågposten på en dörr ska hamna? Vill ha den i linje med ett fast fönster..
  Hur kan man bestämma var den fasta bågposten på en dörr ska hamna? Vill ha den i linje med ett fast fönster... Gäller genuin helglas

  Svar:

  A

  Enklast är då om du väljer Genuin altandörr som linjerar med fasta fönster och väljer den höjd du vill ha och skriver i anteckningar i kassan att altandörren ska ha glasad nederdel. då byts fyllningen nertill ut till glas, då blir det rätt.

  https://www.bygglagret.se/altandorrar/traryd-fonster/traryd-fonster-genuin-altandorr-utat-pas__1677

 • Brandklassad altandörr

  Jag vill ha en altandörr pardörr eller skjutdörr i storleken 20x21 i brandklassning har ni det ?
  Jag vill ha en altandörr pardörr eller skjutdörr i storleken 20x21 i brandklassning har ni det ?

  Svar:

  A

  Brandklassad altandörr går bara att få som enkeldörr ej dubbeldörr och det går inte att få som skjutdörr heller

  Intakt 2+1 glas är enda dörren som vi fixar med brandklassning

  Typ som den här

  https://www.bygglagret.se/altandorrar/sp-fonster/sp-fonster-intakt-altandorr-helglasad-in__86662#width=10;height=21


 • Altandörr med träpanel

  Jag har ett hus byggt 1980. En altandörr från SP med modellnamnet "KFGD 9-2113" luktar mögel och måste bytas ut. Finns motsvarande dörr idag? Dörren har 3-glas isolerglasruta och träpanelklädd ytter...
  Jag har ett hus byggt 1980. En altandörr från SP med modellnamnet "KFGD 9-2113" luktar mögel och måste bytas ut. Finns motsvarande dörr idag? Dörren har 3-glas isolerglasruta och träpanelklädd yttersida.

  Svar:

  A

  Motsvarande dörr idag heter Stabil
  https://www.bygglagret.se/altandorrar/sp-fonster/sp-fonster-stabil-altandorr-passar-fasta__1711
  SP Fönster har ingen dörr med träpanel likt den du har idag.

 • Anpassat mått altandörr

  Kan man special beställa altanbalkong dörr hos er? Jag har en dörr jag behöver bytta ut med ca mått: 64.5 cm*207.5cm *6.5cm. Om det är möjligt så kan jag återkoppla med faktiska mått
  Kan man special beställa altanbalkong dörr hos er? Jag har en dörr jag behöver bytta ut med ca mått: 64.5 cm*207.5cm *6.5cm. Om det är möjligt så kan jag återkoppla med faktiska mått.

  Svar:

  A

  Ja det är inga problem att anpassa måtten Du kan välja en altandörr och klicka sedan i närmaste måtten  klicka sedan i anpassa rutan ovanför rullistan och välj sedan mått igen för att anpassa till exakt mått.

 • Traditionell spanjolett till altandörr

  Går det att få ett lodrätt handtag istället för vågrätt till serierna Stabil och Balans från SP Fönster och om det gäller samma till serierna Genuin och Optimal från Traryd Fönster
  Går det att få ett lodrätt handtag istället för vågrätt till serierna Stabil och Balans från SP Fönster och om det gäller samma till serierna Genuin och Optimal från Traryd Fönster

  Svar:

  A

  Dessa fönsterdörrar har så kallad fallkolvsspanjolett i standardutförande, vilket ger ett handtag som står horisontellt. För att öppna dörren trycker du handtaget neråt, lika som på en vanlig ytterdörr. Det är riktigt bra lösning och de allra flesta kunder tycker att den funktionen är jättebra. Enstaka kunder gillar inte det horisontella handtaget och då finns ett alternativ som du kan välja. Det går att få balkongdörren levererad med tillval som kallas ”spanjolett med traditionell handtagsrörelse”. Då får du ett handtag på insidan som är riktad neråt och för att öppna dörren lyfter du handtaget uppåt, så som det var förr

 • Mått på glas Irene

  Vad är det för mått på glaset på ytterdörren Irene från Dala Dörren ?
  Vad är det för mått på glaset på ytterdörren Irene från Dala Dörren ?

  Svar:

  A

  Glasmåttet på Irene från Dala Dörren är 110x1500mm.

 • Yale doorman på altandörr

  Går det att installera ett yale doorman lås på era altandörrar?
  Går det att installera ett yale doorman lås på era altandörrar?

  Svar:

  A

  Tyvärr det är inte möjligt att sätta Yale doorman på Altandörrar från någon av våra leverantörer SP Fönster, Traryd Fönster eller Dala Fönster utan då måste du gå på en ytterdörr som liknar en altandörr där man har låskista istället för en spanjolett tex Leksandsdörren Ullvi
  https://www.bygglagret.se/ullvi-glas

 • Linjering altandörr och fönster

  Hur tolkar jag linjering av fönsterdörr 1280? Jag har tänkt ett vridfönster 6x13 samt fönsterdörr(altandörr) 8x21
  Hur tolkar jag linjering av fönsterdörr 1280? Jag har tänkt ett vridfönster 6x13 samt fönsterdörr(altandörr) 8x21. Är det så att underkant glas på dörren linjerar med underkant glas på fönster?

  Svar:

  A

  Det är precis så som du skriver. En dörr med linjering 1280mm är anpassad för att linjera i nederkant med ett fönster som är 1280mm på höjden. Eftersom glasytan blir olika stor på fasta och öppningsbara fönster med samma karmyttermått blir även den nedre glaslinjen olika mellan dessa varianter, därav finns två olika benämningar på altandörrarna. En som heter "passar fasta fönster" och en som heter "passar till öppningsbara fönster". Om du ska montera ett vridfönster vid sidan av altandörren ska du välja varianten "passar till öppningsbara fönster". Du ska sedan välja "Fönsterhöjd" lika som fönstret som ska sitta vid sidan av dörren. 

 • Paraltandörr utan stolpe i mitten

  Om man öppnar båda dörrarna på en paraltandörr från SP Fönster blir det helöppet då ? Alltså ingen stolpe i mitten ?
  Om man öppnar båda dörrarna på en paraltandörr från SP Fönster blir det helöppet då ? Alltså ingen stolpe i mitten ?

  Svar:

  A

  Ja det blir helöppet vi säljer inga paraltandörrar där du får en stolpe kvar när båda dörrarna är öppna.

 • Hängning på paraltandörr

  Varför ska jag ange hängning på en par altandörr ?
  Varför ska jag ange hängning på en par altandörr ?

  Svar:

  A

  Du anger vilken dörr du vill ha som gångdörr alltså vilken dörr som ska öppnas först 

  om dörren är utåtgående så anger man vilken dörr från utsidan och är dörren inåtgående så anges hängningen innifrån.

  Vi har gjort en film om hängning på fönster och dörrar


 • Problem med spanjolett SP Altandörr

  Har problem med spanjoletten till en vänsterhängd SP Balans 2010 altandörr. Det jag behöver är egentligen bara låskistan då en fjäder till handtaget gått av
  Har problem med spanjoletten till en vänsterhängd SP Balans 2010 altandörr. Det jag behöver är egentligen bara låskistan då en fjäder till handtaget gått av. Går det köpa endast låskistan som lös reservdel?

  Svar:

  A

  Låshuset finns som lös reservdel.
  Vet du att dörren du har är en ”Balans 2010”? Låshuset till ”Balans 2006” är snarlikt så vi kan inte avgöra av bilden om din dörr är en 2006 eller 2010. Om du är osäker på vilken dörr du har så är det lättast att titta på tätningslisterna.
  Sitter listerna i karmen är det en 2006, sitter listerna däremot i dörrbladet så är det en 2010.


 • Paraltandörr höger gångdörr

  Jag har beställt en paraltandörr med vänster gångdörr som var lagervara om jag vill byta den till höger gångdörr är det samma leveranstid
  Jag har beställt en paraltandörr med vänster gångdörr som var lagervara om jag vill byta den till höger gångdörr är det samma leveranstid.

  Svar:

  A

  Höger gångdörr finns inte som lagervara på paraltandörrarna vilket innebär en leveranstid på ca 4-6 veckor 

 • Paraltandörr passiv dörr

  Tänkte köpa en helglasad pardörr
  Tänkte köpa en helglasad pardörr. Vad menas med passivdörr? Är båda var för sig öppningsbara ?

  Svar:

  A

  Den passiva dörren är den dörr man öppnar som nummer 2.
  Alltså gångdörren öppnar man först och använder oftast sedan öppnar man den passiva dörren när det behövs.

 • SP Fönster stabil altandörr vikt?

  Vad väger dörr inkl karm, Stabil helglasad altandörr, modulmått 09x22 ?
  Vad väger dörr inkl karm, Stabil helglasad altandörr, modulmått 09x22 ?

  Svar:

  A

  En helglasad altandörr i den storleken väger ca 80kg

 • SP Fönster altandörr stabil med allmogeprofil

  Vi kikar på SP Fönster stabil altandörr helglas, vi funderar var man väljer allmogeprofil till dörren ?
  Vi kikar på SP Fönster stabil altandörr helglas, vi funderar var man väljer allmogeprofil till dörren ?

  Svar:

  A

  SP Fönster har en allmogeprofil som standard på deras produkter så den behöver du inte välja till.

 • Kan man få altandörrarna utan utvändigt handtag

  Jag vill inte ha handtag på utsidan på altandörren går det?
  Jag vill inte ha handtag på utsidan på altandörren går det?

  Svar:

  A

  Det går, ring för info 

 • Är det justerbara gångjärn på SP Fönsters altandörrar

  Är det justerbara gångjärn på era altandörrar?
  Är det justerbara gångjärn på era altandörrar?

  Svar:

  A

  Ja gångjärnen är justerbara. Se beskrivning i monteringsanvisningen på sidan 30


 • Material i tröskeln till Traryd Fönster

  Vad är det för material på tröskeln i altandörrarna från Traryd Fönster ?
  Vad är det för material på tröskeln i altandörrarna från Traryd Fönster ?

  Svar:

  A

  Den inre delen består av ekliknande hårdträ, ytterdelen är av aluminium

 • Kan ej låsa altandörren

  Det går ej att låsa min altandörr, vad beror det på?
  Det går ej att låsa min altandörr, vad beror det på?

  Svar:

  A

  Gör handtagsrörelsen uppåt så att svampkolvarna glider in i slutblecken sen kan du låsa
  Se monteringsanvisningen sid 28


 • Altandörr som nu börjar gå lite trögt

  Min SP Altandörr har börjat bli lite trög att stänga?
  Min SP Altandörr har börjat bli lite trög att stänga?

  Svar:

  A

  Kontollera att förankringsskruvarna är monterade, se monteringsanvisiningen sid 9


 • Montera Fönsterdörr

  Jag skulle behöva ha tips instruktioner på montering av fönsterdörr
  Jag skulle behöva ha tips instruktioner på montering av fönsterdörr

  Svar:

  A

  Följ länken så hittar du en bra film som visar montage av fönsterdörr / altandörr från SP Fönster och Traryd Fönster


 • Handtag till Traryd Fönster altandörr

  Jag har just köpt en fönsterdörr Traryd Genuin 3-glas
  Jag har just köpt en fönsterdörr Traryd Genuin 3-glas. Jag undrar om man kan byta Handtaglås så att handtaget blir lodrätt istället för vågrätt ?

  Svar:

  A

  Nej tyvärr det går inte hela låskistan och spanjoletten på denna säkra altandörr med 4 svampkolvar bygger på denna lösning.

  Q

   Om man skulle vilja byta till exempelvis handtag med nyckellås istället för det vredet som det är idag .
  Kan man då byta ut hela låskistan mot en annan lösning ?

  A

  Vill du ha cylinder istället för vred då behöver du en cylinder och nytt handtag men det går att lösa.

 • Altandörr Traryd 16x20

  1, Letar efter en dubbel altandörr ca 160x200, Tänkte först kolla om ni hade något i lager 2, Kan man ställa upp dörrarna helt mot husväggen?
  1, Letar efter en dubbel altandörr ca 160x200, Tänkte först kolla om ni hade något i lager 2, Kan man ställa upp dörrarna helt mot husväggen?

  Svar:

  A

  1,

  16x20 ca 5-6 veckor

  https://www.bygglagret.se/altandorrar/traryd-fonster/traryd-fonster-genuin-altandorr-helglas__42887#width=16;height=20

   15x21 ca 1 vecka

  https://www.bygglagret.se/altandorrar/traryd-fonster/traryd-fonster-genuin-altandorr-helglas__42887#width=15;height=21


  2,

  inte om man ska använda bromsfunktionen som finns på dom som standard då måste den plockas bort och det gör man genom att ta bort själva armen till bromslådan i dörrbladet.

 • Karmhylsor SP Fönster stabil altandörr

  Jag har köpt en dubbel altandörr hos er, SP Stabil, med förmonterade "insatser" i karmen. Nu har jag köpt karmhylsor och karmhylseskruv enligt instruktionsboken. Standard på karmhylsorna är 14 mm me...
  Jag har köpt en dubbel altandörr hos er, SP Stabil, med förmonterade "insatser" i karmen. Nu har jag köpt karmhylsor och karmhylseskruv enligt instruktionsboken. Standard på karmhylsorna är 14 mm men det är fel dimension,men det verkar inte finnas annan dimension att köpa. Nu undrar jag om jag inte behöver karmhylsor alls, det framgår inte av instruktionsboken.

  Svar:

  A

  Karmhylsorna sitter monterade i altandörren på Stabil från SP Fönster så på altandörrarna behövs bara skruven inte själva hylsan då den redan är monterad i karmen.

 • Egen kulör SP Fönster altandörr

  Jag är intresserad av en altandörr från SP Fönster
  Jag är intresserad av en altandörr från SP Fönster. Finns det möjlighet att specialbeställa färg utöver standardvalen?

  Svar:

  A

  Ja det går att beställa egen kulör men då blir det en ställkostnad.
  Jag mailar dig pris

 • Dörrbladsmått på Par altandörr

  Jag skulle vilja ha en altandörr, pardörrar. 1
  Jag skulle vilja ha en altandörr, pardörrar. 1.60 så det blir två stycken dörrar på 80 cm Är 1580 rätt mått på bredden jag skall kryssa i då? För att få två dörrar som är 80 cm breda vadera?

  Svar:

  A

  Man anger måtten i karmyttermått så 1580mm är med karmen
  Karmen är ca 40mm x2 = 80mm så det blir ju 1500/2 750mm 

  Så du får du gå upp på till modul 17 = 1680mm då blir dörrarna ca 800mm

 • Assymetrisk altandörr Traryd Fönster

  Har sett att Traryd Fönster har en asymetrisk altandörr
  Har sett att Traryd Fönster har en asymetrisk altandörr. Ni visar inte den på er sida men antar ni kan få hem?

  Svar:

  A

  Ja du kan få paraltandörren assymetrisk det är samma pris, Skriv i anteckningar i kassan vilken indelning så fixar vi det.

 • Stabil altandörr med härdat glas

  Följer fönster och dörrar gällande byggstandard avseende BBR personsäkerhetsglas? Exempelvis balkongdörrar med helglas måste man då komplettera med härdat eller laminerat glas och hur vet man vilket...
  Följer fönster och dörrar gällande byggstandard avseende BBR personsäkerhetsglas? Exempelvis balkongdörrar med helglas måste man då komplettera med härdat eller laminerat glas och hur vet man vilket alternativ som gäller?

  Svar:

  A

  På helglasade altandörrar ingår det som standard du kan dubbelkolla detta genom att läsa i artikeltexten se nedan

  tex Altandörr Stabil 980x2080mm vänster helglas 3-glas, härdad in och utsida

 • Byta Traryd altandörr

  Behöver byta ut vår 25 år gamla Traryd altandörr. måtten: (ej karm) mått är 91cm bred samt 201 höjd (ej karm mått). spegeln vi har idag är 142 cm. vad ska jag köpa?
  Behöver byta ut vår 25 år gamla Traryd altandörr. måtten: (ej karm) mått är 91cm bred samt 201 höjd (ej karm mått). spegeln vi har idag är 142 cm. vad ska jag köpa?. utöver det så behöver jag en ny ytterdörr, med måtten av 91 cm (ej karm mått) höjd 203 cm (ej karm) mått

  Svar:

  A

  Ja det är bra om du tar bort lite runt dörren så du kan mäta med karmen alltså karmyttermått
  Du kan få i princip vilket mått du vill kika på länkarna så kan du höra av dig om du vill ha hjälp 

  Altandörr med trä utsida

  https://www.bygglagret.se/altandorrar/traryd-fonster/traryd-fonster-genuin-altandorr-utat-pas__1677

  Altandörr med alu utsida

  https://www.bygglagret.se/altandorrar/traryd-fonster/traryd-fonster-optimal-altandorr-passar-__1671

  Ytterdörrar

  https://www.bygglagret.se/ytterdorrar


 • Kodlås till altandörr

  Har ni en lösningrekommendation på handtag med kodlås, typ https:www.assaabloyopeningsolutions
  Har ni en lösningrekommendation på handtag med kodlås, typ https:www.assaabloyopeningsolutions.sesvlocalseprodukterkonsumentgdsaltandorrcode-handle-windowhandtag-7810 , som passar till Traryd Optimal fönsterdörr?

  Svar:

  A

  Denna lösning funkar om man byter ut spanjoletten till 

  Traditionell spanjolett handtagsrörelse 5:1 spärrvred insida, handtag utsida 

  Detta tillbehör finner du under handtag och lås

  Tänk på att du behöver välja 7811 med långskylt i detta fall och
  är det en pardörr så får du olika utseende på gångdörren och passiva dörren.

 • Paraltandörr diverse frågor

  Om jag väljer spaltventil i pardörrar som är 13x20 sitter de i dörren eller karmen, är det en eller två. Om jag vill ha cylinder på ut och insida hur ser den andra dörren ut då, är det handtag på in...
  Om jag väljer spaltventil i pardörrar som är 13x20 sitter de i dörren eller karmen, är det en eller två. Om jag vill ha cylinder på ut och insida hur ser den andra dörren ut då, är det handtag på insidan och inget på utsidan? vad är öppningens storlek i höjdled nu är min dörr 191,5 hög, själva dörrhålet 192 högt och minsta öppning mellan övre listen och insteget 190 cm.

  Svar:

  A

  Jag utgår att du tittat på altandörr balans eller stabil, Spaltventilen sitter i karmen och det är 1st trots att det är en pardörr
  Handtag pardörr: in och utvändigt på gångdörr, endast insida på passiv dörr

   

  Om ditt hål är 1920mm så kan du välja en dörr med karmyttermått 1900mm då har du 2cm för isolering och justering
  Vill du ha dörren 1900 så väljer du 1980 och sedan bovkar i anpassa och väljer sedan 1900

 • Montering altandörr

  jag vill ha en helglasad dubbelaltandörr 13x20 sp fönster i trä. Jag skulle också vilja ha den monterad
  jag vill ha en helglasad dubbelaltandörr 13x20 sp fönster i trä. Jag skulle också vilja ha den monterad. kan ni ordna det och vad kostar det? Jag bor i Täby

  Svar:

  A

  Vi jobbar inte med montering tyvärr vi säljer bara produkterna över hela Sverige men ingen montering

  Länk till altandörr 13x20

  https://www.bygglagret.se/altandorrar/sp-fonster/sp-fonster-stabil-altandorr-helglas__42894#width=13;height=20


 • Altandörr Villa eller stabil

  Vad är det för skillnad på fönsteraltandörrarna stabil och villa (sp fönster)och är det skillnad i pris om man vill ha avvikande mått (några cm lägre)
  Vad är det för skillnad på fönsteraltandörrarna stabil och villa (sp fönster)och är det skillnad i pris om man vill ha avvikande mått (några cm lägre)

  Svar:

  A

  Villa dörren är en stabil dörr så det är ingen skillnad
  Det är bara för att om man köper villa fönster att man ska se vilken altandörr man ska välja

   Avvikande mått är ingen extra kostnad 

 • Altandörr med integrerat fönster

  Vi söker balkongdörr med yttermått ca 113x223 varav en del är fast samt en del med dörr , typ pardörrar fast ena halvan är fast del
  Vi söker balkongdörr med yttermått ca 113x223 varav en del är fast samt en del med dörr , typ pardörrar fast ena halvan är fast del

  Svar:

  A

  Det går inte att få ett fast fönster integrerat med en dörr i samma karm.

  Antingen har man en paraltandörr med båda öppningsbara, men man behöver ju inte öppna båda för det.

  Annars så köper man en enkeldörr och att fast fönster och monterar ihop dom inget jag riktigt rekommenderar dock då jag hade velat ha en regel emellan så man kan justera dörren separat.

 • Dörrblad till fönsterdörr

  Jag har ett dörrblad från er går det att köpa en lös fönsterdörr?
  Jag har ett dörrblad från er går det att köpa en lös fönsterdörr?

  Svar:

  A

  Tyvärr fönster och altandörrar säljs bara kompletta,Dörrblad och karm.

 • Handtag till SP Altandörr

  Säljer ni handtagssatserna till altandörrarna endast tillsammans med dörrarna? själva handtaget har jag, det är täckbrickan på utsidan och vredet på insidan jag behöver
  Säljer ni handtagssatserna till altandörrarna endast tillsammans med dörrarna? själva handtaget har jag, det är täckbrickan på utsidan och vredet på insidan jag behöver.

  Svar:

  A

  kolla i reservdelskatalogen det ska finnas med där

  https://www.bygglagret.se/reservdelar-sp-fonster

 • Handtagssats 2 till genuin altandörr

  Vi beställde bla Genuin altandörrar av er i februari förra året. Vi missade att beställa två st handtagssatser alt 2
  Vi beställde bla Genuin altandörrar av er i februari förra året. Vi missade att beställa två st handtagssatser alt 2. Kan vi efterbeställa det? Handtagssats 2 exkl cylinder insida, täckbricka utsida

  Svar:

  A

  Ja absolut jag kan maila en offert till dig på nya handtag.

 • Skillnad mellan altandörr villa och altandörr stabil

  Vad är skillnaden mellan Stabil helglas altandörr och Villa helglas altandörr?
  Vad är skillnaden mellan Stabil helglas altandörr och Villa helglas altandörr?

  Svar:

  A

   Det är ingen skillnad på dom man har en modell med namnet villa bara så man ska veta vilken som passar bäst till villa fönstren

 • Traryd optimal Altandörr lagervara eller ej

  Jag kikar på en altandörr, Traryd Optimal och vill försäkra mig om att ni verkligen har den som lagervara i måtten 780*1980, så att det inte blir någon obehaglig överraskning efter att jag har lag...
  Jag kikar på en altandörr, Traryd Optimal och vill försäkra mig om att ni verkligen har den som lagervara i måtten 780*1980, så att det inte blir någon obehaglig överraskning efter att jag har lagt ordern. En konkurrent till er, som jag var inne på först, hade den endast som beställningsvara, men det står inget om när jag är i Kundvagnen hos er. Kan du bekräfta leveranstid på Traryd Optimal 780*1980 (högerhängd med standard handtagssats

  Svar:

  A

  Den är tyvärr inte lagervara som 8x20 det är fel finns i 8x21 .....annars finns den som lagervara som SP Fönster balans vilket är i princip lika
  Bara en allmogeprofil som skiljer dom åt och designen på handtaget annars är det samma trä samma alu utsida m,m .
  SP Fönster och Traryd Fönster tillverkas i samma fabrik 

  Q

  OK, men hur kan jag då vara säker på vad som verkligen är lagervara eller inte?

  A

  Om du skulle lägga order och det är fel på sidan så har du självklart rätt att makulera ordern detta märker vi snabbt
  du får ytterligare en bekräftelse inom 2 dagar där framgår lev tiden.

 • Hängning Altandörr

  Jag ska beställa en altandörr, utåtgående
  Jag ska beställa en altandörr, utåtgående. Ses den utifrån eller inifrån då när jag ska tänka vänsterhögerhänd?

  Svar:

  A

  En utåtgående dörr ses utifrån vilken sida gångjärnen sitter på.

 • Hängning Altandörr

  Ska köpa altandörr. När jag väljer hängning
  Ska köpa altandörr. När jag väljer hängning. Är dörren sedd utifrån eller inifrån?

  Svar:

  A

  Beror på om det är en utåtgående eller inåtgående dörr,

  Är det en utåtgående dörr så ser man hängningen utifrån,och är det innifrån så ser man hängningen innifrån.

  och det är vilken sida gångjärnen sitter på som man anger

  Här kan du sen en förklaringsfilm som vi gjort för hängning på fönster och dörrar

 • Plissepersienn till Altandörr

  Jag skall beställa en ny altandörr, men behöver lite hjälp
  Jag skall beställa en ny altandörr, men behöver lite hjälp. Min nuvarande är 105x210 , så om jag skall beställa så skall jag ta måttanpassad 103X208 då? Sen undrar jag också över persiennerna Basic och intu är båda vanliga persienner? Inga plissepersienner?

  Svar:

  A

  Det beror lite på hur mycket plats du kar runt dörren

  Om du mäter hålet och det är 1050 mm så skulle jag säga att dörren ska vara ca 1030mm så att man åtminstone har 20mm att åka på,
  så om din dörr är 1050 och det finns 10mm på varje sida i luft då kan du beställa den nya dörren i samma mått tycker jag

  Hoppas jag förklarat mig begripligt annars kan du ringa så tar vi det på telefon

   

  Vi har tillgång till alla solskydd/insynsskydd som SP Fönster och Traryd har du kan kika i prislistan
  om du vill då vi inte har alla ute på hemsidan

   

  Sidan 136-140 hittar du persienner och plissegardiner   (priserna är exkl moms i prislistan)

  https://www.bygglagret.se/UserFiles/SP/info_bilder/SF_Prislista_9-1_compressed.pdf

   

   

  På länken nedan kan du se förklaring på dom olika persiennerna

  https://www.bygglagret.se/diverse/forklaring-pa-persienner__87410


 • Altandörr med spröjs leveranstid

  Jag kollar Altandörr Kultur Villa 1780x2080mm vänster par helglas 3-glas, härdad in och utsida som ska finnas i lager
  Jag kollar Altandörr Kultur Villa 1780x2080mm vänster par helglas 3-glas, härdad in och utsida som ska finnas i lager. Kan den levereras på samma tid om man väljer till spröjs, löstagbar?

  Svar:

  A

  Nej då får du säga till att spröjsen ska skickas separat annars tar det ett par veckor till.

  Skriv i anteckningar i kassan att du vill ha dom skickade separat isf så fixar vi det.

 • Vertikalt handtag på Stabil altandörr

  Jag sitter och tittar på ny altandörr, och har hittat denna: SP Fönster, Stabil Altandörr Helglas Dock har jag en fundering
  Jag sitter och tittar på ny altandörr, och har hittat denna: SP Fönster, Stabil Altandörr Helglas Dock har jag en fundering. Handtag till denna, är det bara i modell som på "vanliga dörrar", dvs som ligger horisontellt i normalläge? Eller går det att sätta handtag som blir vertikala, och alltså följer karmen?

  Svar:

  A

  På stabil och balans från SP Fönster och genuin och optimal från Traryd Fönster så blir det detta vertikala handtag,

  fungerar mer som en ytterdörr då man kan stänga dörren utan att vrida handtaget alltså bara ”knuffa” igen den detta kombineras med flertalet svampkolvar som aktiveras när man lyfter handtaget uppåt.

 • Lös post till dubbel altandörr Traryd Genuin

  Hur väljer jag den breda spröjsen? Det gäller lösa spröjs till dubbeldörrar traryd genuin
  Hur väljer jag den breda spröjsen? Det gäller lösa spröjs till dubbeldörrar traryd genuin

  Svar:

  A

  Vill du välja den breda lösspröjsen som vi kallar lös post så finner du den under fliken Spröjs lös,Post lös

 • Linjering spröjs mellan altandörr och fönster

  Hur kan man få spröjsar i fönster att linjera med spröjsar i helglasad altandörr? Dörrhöjd: Modul 20. Fönsterhöjd: Om möjligt modul 14
  Hur kan man få spröjsar i fönster att linjera med spröjsar i helglasad altandörr? Dörrhöjd: Modul 20. Fönsterhöjd: Om möjligt modul 14.

  Svar:

  A

  Välj spröjs på fönster och altandörr sedan skriver du i anteckningar i kassan att spröjsen ska linjera mellan dessa så fixar vi det med fabriken och vi hör av oss om det är några konstigheter.

 • Byta till fast fönster

  Jag skall byta ut fönster och altandörr hemma och vill ha hjälp med offert från er. Tanken är att byta ut ett fönster som idag är 210 brett till ett som är 250 cm brett och 205 cm högt. Sen vill...
  Jag skall byta ut fönster och altandörr hemma och vill ha hjälp med offert från er. Tanken är att byta ut ett fönster som idag är 210 brett till ett som är 250 cm brett och 205 cm högt. Sen vill vi även byta ut altandörren till en dörr helt i glas. Det stora fönstret blir ju större än det som är idag och då är frågan om man behöver växla av tyngden med en balk eller liknande?

  Svar:

  A

  Vill du ha fönster med trä utsida eller trä fönster med aluminium utsida ?   Vad gäller bärning och balk eller inte så måste du kolla med en snickare/konstruktör om detta 

 • Härdat glas som standard på stabil altandörr

  Jag undrar vad är skillnaden mellan fönsterdörr "Stabil altandörr helglas" resp
  Jag undrar vad är skillnaden mellan fönsterdörr "Stabil altandörr helglas" resp. "Villa altandörr helglas"? Vidare undrar jag vilket glastyp är standard? Är det härdade glas eller måste man beställa extra för att uppfylla Boverkets regler?

  Svar:

  A

  Det är ingen skillnad mellan Altandörr Villa och altandörr Stabil det är samma dörr.
  Det finns en med namnet villa bara så att man ska förstå att den hör till fönstren Villa.

  Du får kolla när du valt storlek på din altandörr om det står härdat in och utsida då ingår det härdat glas som standard
  annars gör det inte det.
  Fabriken har valt att lägga till härdat glas in och utsida på vissa modeller och vissa storlekar.

 • Altandörr Stabil hur mycket går den att öppna

  Tittar på Altandörr Stabil (högerhängd)
  Tittar på Altandörr Stabil (högerhängd). Frågan är om dörren (öppnas utåt) öppnar i 180 grader eller endast 90?

  Svar:

  A

  Altandörr stabil har en dörrbroms vilket gör att man kan låsa dörren i öppet läge (så den inte blåser igen)
  Detta medför att dörren inte kan öppnas mer än 90 grader.
  Du kan demontera bromsen ganska enkelt genom att plocka bort lås "armen" då går dörren att öppna 180 grader om dörren
  inte monterats för långt in i väggen förstås.

  Här kan du se hur man demonterar bromsen på SP Fönster och Traryd Fönster altandörr 6 min in i filmen visas detta

 • Tätningslist altandörr

  Jag söker efter tätningslist till utåtgående altandörrar
  Jag söker efter tätningslist till utåtgående altandörrar. från er firma ( har några år på nacken)

  Svar:

  A

  Om vi bygglagret.se inte sålt produkten så har jag ingen info om vilken produkt det är då kollar du lättast i
  reservdelskatalogen på nedastående länk
  https://www.bygglagret.se/reservdelar-sp-fonster

 • Hängning paraltandörr helglas

  Jag kollar på SP Fönster paraltandörr helglas jag förutsätter att vänsterhängd dörr kan öppnas först ?
  Jag kollar på SP Fönster paraltandörr helglas jag förutsätter att vänsterhängd dörr kan öppnas först ?

  Svar:

  A

  Ja om du väljer vänsterhängd så kan du öppna vänster dörr först

  Vi har gjort en film om hängning på fönster och dörrar nedan

 • Ringa in en beställning

  Hej Kan någon ringa mig för att ev göra en beställning av altandörr till landet
  Hej Kan någon ringa mig för att ev göra en beställning av altandörr till landet.

  Svar:

  A

  Absolut vi ringer dig under förmiddagen

 • Optimal altandörr som inåtgående

  Finns Optimal som inåtgående helglasad altandörr, eller är det intakt jag ska kolla på?
  Finns Optimal som inåtgående helglasad altandörr, eller är det intakt jag ska kolla på?

  Svar:

  A

  Då är det intakt som gäller optimal finns inte i inåtgående

  Q

  Om man kör aluminumklädd utsida, ser Optimal och Intakt likadana ut på utsidan?

  A

  ja inte exakt men dom har gjort dom så det ska se lika ut men en inåtgående altandörr ser aldrig exakt lika ut som en utåtgående altandörr så jag tror inte du upplever det som ett problem du kan kika under produktbilder på respektive produkt om du vill.

 • Hängning altandörr

  Hur se man hängningen på en altandörr ?
  Hur se man hängningen på en altandörr ?

  Svar:

  A

  Hängningen ses utifrån på utåtgående dörr och innifrån på inåtgående dörr.

  Så om du vill ha en utåtgående dörr ställ dig på utsidan kolla på dörren om gångjärnen sitter på höger sida då är det en högerhängd dörr.
  Vill du ha en inåtgående dörr gör samma men stå på insidan.

  Samma sak gäller fönster.

  Bild som visar detta 

  Hangning.jpg

  Vi har även gjort en film angående hängning på fönster och dörrar se nedan

 • Altandörr villa och stabil

  Hej! Vad är det för skillnad på modellerna SP Villa och SP Stabil? Blir liksom inte klok på det och det är första gången jag ska köpa en pardörr
  Hej! Vad är det för skillnad på modellerna SP Villa och SP Stabil? Blir liksom inte klok på det och det är första gången jag ska köpa en pardörr.

  Svar:

  A

  Hej Susanne 
  Det är ingen skillnad på modellerna Villa och stabil på altandörrarna,
  Det är så att man har ingen egen altandörr till Villa fönstrena utan man använder samma som till stabil serien.

 • Altandörr optimal utåtgående

  jag skulle vilja ha en Altandörr Optimal 980x2280mm höger alu helglas utåt 3-glas isoler, härdad in och utsida
  jag skulle vilja ha en Altandörr Optimal 980x2280mm höger alu helglas utåt 3-glas isoler, härdad in och utsida. hur snabbt kan ni leverera en sådan ?

  Svar:

  A

  5 veckor ligger det på idag detta kan variera lite beroende på när du beställer

 • Välja hängning på altandörr

  Jag har kollat på stabil altandörr kan man få den hö hängd ?
  Jag har kollat på stabil altandörr kan man få den hö hängd ?

  Svar:

  A

  Absolut du väljer hängning under där du väljer storlek, hängningen ses utifrån på alla utåtgående dörrar

  https://www.bygglagret.se/altandorrar/sp-fonster/sp-fonster-stabil-altandorr-passar-oppni__1710

 • Brytskydd SP Altandörrar

  Hej Jag undrar om ni säljer brytskydd till era altandörrar och vad det kostar
  Hej Jag undrar om ni säljer brytskydd till era altandörrar och vad det kostar.? Det är en SP altan enkeldörr vänsterhängd utåtgående

  Svar:

  A

  Har pratat med fabriken och då man har både bakkantssäkring och hakkolvsspanjolett som standard på altandörrarna så har man inte sett att man behöver brytskydd på altandörrarna så svaret på din fråga blir nej vi tycker inte att det behövs.

 • Rabattkod SP Fönster

  Funderar på köp av paraltandörr och undrar om ni har någon rabattkod eller liknande ?!
  Funderar på köp av paraltandörr och undrar om ni har någon rabattkod eller liknande ?!

  Svar:

  A

  Nej vi har ingen rabattkod men vi har kampanj på SP Fönster så där får du nu en grundrabatt på 30%

  Och sedan har vi även en volymrabatt

  Volymrabatt
  20 000 - 40 000    5%
  40 000 - 60 000    9%
  60 000 - 90 000   14%
  90 000 & uppåt Offereras 

  Läs mer om volymrabatt 

  Din volymrabatt räknas ut automatiskt om
  du lägger produkterna i kassan.


 • Helglasad Genuin altandörr minsta bredd

  Är i behov av balkongdörr till kund med mått b.550*h.2000. är det möjligt
  Är i behov av balkongdörr till kund med mått b.550*h.2000. är det möjligt. Pris och leveranstid? på Traryd Genuin altandörr helglasad

  Svar:

  A

  Minsta bredd är 580mm mindre kan dom inte göra tyvärr

  Klicka här för att komma till genuin helglasad altandörr 6x20

 • Karmhylsa på inåtgående Altandörr från SP Fönster

  Levereras inåtgående altandörrar med karmhylsa?
  Levereras inåtgående altandörrar med karmhylsa?

  Svar:

  A

  Nej, men den är förborrad med 14mm karmskruvshål 

 • Karmskruvhål Balans Altandörr

  Vart sitter karmskruvhålet på Balans Altandörr?
  Vart sitter karmskruvhålet på Balans Altandörr?

  Svar:

  A

  Karmskruvhålet sitter 22mm från innerkant karm till centrum hål

 • Handtag till Stabil altandörr

  Jag behöver beställa ett handtag till sp fönster altandörr stabil kan man göra det av er ?
  Jag behöver beställa ett handtag till sp fönster altandörr stabil kan man göra det av er ?

  Svar:

  A

  Ja det går bra klicka här för att komma till SP Fönster reservdelar 

  På sidan 2 kan du läsa hur du beställer

 • Altandörr skalenlig ?

  Om man väljer bredd och höjd och fönsterhöjd på altandörrar från SP Fönster och Traryd Fönster så kommer det upp en bild är det en skalenlig bild ?
  Om man väljer bredd och höjd och fönsterhöjd på altandörrar från SP Fönster och Traryd Fönster så kommer det upp en bild är det en skalenlig bild ?

  Svar:

  A

  Ja det stämmer bilderna i vårat ritvertyg är skalenliga så du ska se exakt hur din fönsterdörr kommer att se ut,
  Bröstningshöjd alltså fönsterhöjden på altandörrarna är också skalenlig.

 • Altandörr med egen spröjs

  Jag ska köpa en helglasad altandörr optimal från Traryd Fönster men jag vill att spröjsen ska linjera mot mina fönster bredvid hur gör jag då ?
  Jag ska köpa en helglasad altandörr optimal från Traryd Fönster men jag vill att spröjsen ska linjera mot mina fönster bredvid hur gör jag då ?

  Svar:

  A

  När du klickat in på optimal altandörr helglas och valt storlek så om du kikar lite längre ner vid tillbehören där kan du välja anpassad spröjs där kan du lägga till valfri spröjs och sedan i verktyget kan du flytta spröjsen (ta tag i spröjsen och flytta) som du själv vill ha dom.

 • Altandörr med spröjslinjering

  Jag vill köpa en altandörr SP Fönster balans eller stabil med spröjs men jag vill att spröjsen ska linjera med mina befintliga fönster hur gör jag ?
  Jag vill köpa en altandörr SP Fönster balans eller stabil med spröjs men jag vill att spröjsen ska linjera med mina befintliga fönster hur gör jag ?

  Svar:

  A

  Först väljer du vilken modell du ska ha på altandörren om du har fasta fönster bredvid då ska du välja Altandörr linjera fast.

  Välj sedan bredd och höjd i karmyttermått och sedan väljer du fönsterhöjd och detta betyder att om du har ett fönster med karmyttermått 1180 alltså ca modul 12 då väljer du detta, Du kan kontrollera så det stämmer överens med bröstningshöjden
  som kommer fram när du valt fönsterhöjd.

  Om du nu vill ha spröjs till detta så kan du välja på några flikar 

  Anpassad spröjs:
  Här anger du spröjs eller poster och kommer till ett vertyg där du kan flytta dina spröjs eller poster fritt.


  Spröjs lös,Post fast:
  Här finns flera alternativ med fast genomgående glasdelande 65mm post/spröjs och lösa utanpåliggande 30mm spröjs.


  Spröjs lös, Post lös:
  Här finns flera alternativ med lös 65mm spröjs/post och lösa utanpåliggande 30mm spröjs.

 • Klassiskt handtag på altandörr

  Jag är ute efter en altandörr helglas enkeldörr med måtten 10x21 men vill ha ett mer traditionellt handtag som inte är tvärställt har ni en sådan dörr?
  Jag är ute efter en altandörr helglas enkeldörr med måtten 10x21 men vill ha ett mer traditionellt handtag som inte är tvärställt har ni en sådan dörr?

  Svar:

  A

  Om du vill ha det klassiska handtaget på altandörren från SP Fönster eller Traryd Fönster då ska du kika på Intakt serien 

  tex denna

  https://www.bygglagret.se/altandorrar/sp-fonster/sp-intakt-altandorr-helglasad-inatgaende__43048#width=10;height=21


 • Handtag på altandörr optmal

  Går det att byta handtag på dessa altandörrar optimal från traryd fönster till ett som är vertikalt? Så att man inte ser handtaget i glasrutan?
  Går det att byta handtag på dessa altandörrar optimal från traryd fönster till ett som är vertikalt? Så att man inte ser handtaget i glasrutan?

  Svar:

  A

  Nej det går bara att få det tvärställda handtaget på optimal och Genuin, Fördelen med detta handtag är att du har samma funktion som på en ytterdörr alltså som en låskista så du behöver inte manuellt vrida ner handtaget när du stänger altandörren utan du kan putta igen dörren som en ytterdörr.

  Vill du hellre ha det andra handtaget så kan du kolla på intakt serien som fortfarande har den klassiska handtaget. 


 • Altandörr i teak lasyr

  Ska försöka matcha genuin altandörr med annan dörr som är av ek, vilken lasyr är bäst?
  Ska försöka matcha genuin altandörr med annan dörr som är av ek, vilken lasyr är bäst?

  Svar:

  A

  Närmast kommer nog teak lasyr då,
  Den är ju lite rödare i ton teak lasyren men jag tycker den kommer närmast ek iaf.

 • Glashöjd 10 på altandörr

  Jag har en kund som behöver en ny dörr (altandörr) med måttet 8x20 höger och ska linjera med ett fast 10 fönster Går det att få fram? Vilket pris med ev frakt
  Jag har en kund som behöver en ny dörr (altandörr) med måttet 8x20 höger och ska linjera med ett fast 10 fönster Går det att få fram? Vilket pris med ev frakt

  Svar:

  A

  Ja det är inga problem vi har nu glashöjd 10 ute på hemsidan.

 • SP Fönster Altandörr

  Jag har en pardörr som är 130 som ska bytas. Vill gärna ha en 100 dörr och ett fast fönster bredvid - är det möjligt att montera dom ”karm i karm” eller ska jag satsa på en 90, låta snickarn som ska...
  Jag har en pardörr som är 130 som ska bytas. Vill gärna ha en 100 dörr och ett fast fönster bredvid - är det möjligt att montera dom ”karm i karm” eller ska jag satsa på en 90, låta snickarn som ska göra bytet sätta en regel och sen in med 30 fönstret? Eller finns det någon variant av sidofönster utan så tjock karm som det blir på ”vanliga” fönster? Har tillträde på ”ny” fastighet (från 1946) vi köpt nästa fredag, kommer över tid att byta dom flesta fönstren, har idag en nyproducerad villa (från dec. 2015) med SP-fönster i och de har funkat kanon

  Svar:

  A

  Ska du ha ett fast fönster 3x21 bredvid då rekommenderar jag att du har en regel mellan detta så du kan justera dörren för sig

  Så man kan få den optimal gången på dörren.

  Alternativet är att du väljer en pardörr med olika delning så du får gångdörren som en modul 9 och sedan en mindre dörr modul 4

   

  Det är samma pris som lika delning som jag länkar till här nedan

  https://www.bygglagret.se/altandorrar/sp-fonster/sp-stabil-altandorr-helglas__42894#width=13;height=21


 • Altandörr Lingbo 1+1

  Jag tittar på er altandörr SP Fönster Lingbo 1+1 enkel ej helglas och har två korta frågor: Ingår dörrkarm och låsbart handtag?
  Jag tittar på er altandörr SP Fönster Lingbo 1+1 enkel ej helglas och har två korta frågor: Ingår dörrkarm och låsbart handtag?

  Svar:

  A

  Ja karmen ingår alltid när man köper altandörr 
  Ja du har ett vred på insidan som standard som du kan låsa med på Altandörr Lingbo 1+1

 • Persienn mellan glasen

  Jag tittar just nu på SP Balans Altandörr helglans, Jag skulle vilja ha persienn som tillägg inuti dörren, finns det som tillval? Svårt att se på bilderna och ser ingen info
  Jag tittar just nu på SP Balans Altandörr helglans, Jag skulle vilja ha persienn som tillägg inuti dörren, finns det som tillval? Svårt att se på bilderna och ser ingen info.,

  Svar:

  A

  Du kan inte få persienn mellan glasen på balans bara på insidan.


  3-glas finns i antingen 3-glas isoler som balans är, då är det en kasett där kan man ej ha persienn mellan glasen,
  Sedan finns det 2+1 då kan man öppna mellan glasen och där kan man ha persienn mellan glasen typ intakt serien 2+1.

 • Handtag altandörr

  Hej har köpt er alltandörr.., Men gjort av med handtaget.. Blev stående i något år..,Hittar ej kartongen.. Kan ja beställa en ny sats standard..mee täckbricka..ute.
  Hej har köpt er alltandörr.., Men gjort av med handtaget.. Blev stående i något år..,Hittar ej kartongen.. Kan ja beställa en ny sats standard..mee täckbricka..ute..

  Svar:

  A

  Absolut löser vi det ska kolla så jag hittar din order återkommer på mail

 • Lingbo altandörr

  Jag kikar på Lingbo altandörr Jag har två balkongdörrar som jag skall ersättas. bredden är 1300 mm och höjden är 2140 mm, det är alltså två pardörrar som skall öppnas utåt
  Jag kikar på Lingbo altandörr Jag har två balkongdörrar som jag skall ersättas. bredden är 1300 mm och höjden är 2140 mm, det är alltså två pardörrar som skall öppnas utåt. Vilket träslag arbetar ni med? Finns det en möjlighet att göra yttre delar i Ek? Eller tex Sibirisk Lärk?

  Svar:

  A

  Det är tätvuxen furu i samtliga dörrar och fönster det finns inget annat material att välja på men andra ytbehandlingar går att lösa.

 • Ställbara gångjärn på altandörr

  Är gångjärnen justerbara på Optimal och balans altandörrar ?
  Är gångjärnen justerbara på Optimal och balans altandörrar ?

  Svar:

  A

  Ja gångjärnen är ställbara på både Traryd Fönsters optimal serie och SP Fönsters Balans serie

 • Öppna altandörr 180 grader

  Går det att öppna dörrarna på Trarydfönster Genuin helglas 180 grader?
  Går det att öppna dörrarna på Trarydfönster Genuin helglas 180 grader?

  Svar:

  A

  Altandörr Genuin från Traryd har en broms som standard och med den så går dörren inte att öppna mer än ca 90 grader,
  men det kan man demontera då går det att öppna 180 grader. (bromsen är till för att dörren ska kunna låsas så att dörren inte blåser sönder)
  Detta förutsätter förstås att ni monterar den långt ut i väggen så det inte tar i där när man svänger upp dörren.

 • Altandörr optimal eller intakt

  Jag söker efter en glasdörr med åtminstone 2-glas
  Jag söker efter en glasdörr med åtminstone 2-glas. Helst helt i trä och att glaset upptar så stor yta det går Karmyttermått är 800x 1980

  Svar:

  Q

  Den ska öppnas inåt och ha gångjärnen till höger

  A

  då är det inte optimal då är det intakt kika på Altandörr intakt inåtgående

  Q

  Hur är det med handtag? Går den att låsa med nyckel från utsidan?

  A

  nej låsvred på insidan som standard,
  cylinder väljer du som tillbehör längre ner under handtag och lås

 • Mått på altandörr

  Jag har en gammal dörr som jag vill byta ut
  Jag har en gammal dörr som jag vill byta ut. måtten är L*B= 210cm*90 cm Jag kikar på pvc altandörrarna närmast jag kan komma hos er är 880*2080mm?

  Svar:

  A

  Ja det är närmaste standard men du kan även välja anpassat mått igenom att klicka i anpassa ovanför rullistan och sedan välja nytt millimeter mått i rullistan.

 • Spröjs till Altandörr Genuin

  kan man få spröjs till dörrarna? på Altandörr Genuin helglas
  kan man få spröjs till dörrarna? på Altandörr Genuin helglas

  Svar:

  A

  Ja absolut när du valt storlek så klicka på spröjs flikarna så finns det många varianter

 • Mått på altandörr

  ??
  ??

  Svar:

  A

  Ja det borde fungera med tanke på dörrblads måttet du uppger.

   

  Men vill du vara helt säker så ska du ta bort fodren och mäta karmyttermåttet så det stämmer överens med 980x2080

  Eller ännu bättre mäta hålmåttet så att du får in 980x2080 för de är ju de som är det väsentliga.

 • Specialmått altandörr

  Kan man välja special mått på altandörrar från SP Fönster och Traryd Fönster
  Kan man välja special mått på altandörrar från SP Fönster och Traryd Fönster

  Svar:

  A

  Ja välj nämaste storlek över på din valda altandörr och klicka sedan i rutan anpassa ovanför storleksvalet välj sedan nytt mått i rullistan


 • Cylinder till altandörr

  Jag letar efter låscylinder till min altandörr Traryd som jag har endast hål på insidan. Hittar inte det på hemsidan
  Jag letar efter låscylinder till min altandörr Traryd som jag har endast hål på insidan. Hittar inte det på hemsidan.

  Svar:

  A

  För att du ska få rätt tillbehör till ditt lås så behöver man veta exakt vilken dörr du har och vilka tillbehör du har nu så om du har köpt dörren av oss så vill jag gärna ha order numret då kan jag se detta.

 • Pvc altandörr med låsbart handtag

  Är intresserad av PVC Altandörr linjera öppningsbartHelglas Behöver jag ha låskista eller räcker de med låsbarthandtag invändigt? Behöver bara ha möjlighet att låsa handtaget inifrån Ingår ...
  Är intresserad av PVC Altandörr linjera öppningsbartHelglas Behöver jag ha låskista eller räcker de med låsbarthandtag invändigt? Behöver bara ha möjlighet att låsa handtaget inifrån Ingår de karm och allt annat som krävs för montering?

  Svar:

  A

   ja om du vill kunna låsa från insidan välj låsbart handtag insida, ja det ingår nyckel.

  Ja Karmen ingår alltid.


  Q

  vet du om de e godkänt att bara ha ett låsbart handtag innefrån? tänker på vad försäkringsbolagen säger om det?

  A

  det är nog inga problem men det måste du kolla med ditt försäkringsbolag då det kan variera var man bor och vilket fösäkringsbolag.

 • Altandörr Intakt inåtgående

  Tänkte beställa en altandörr. Inåtgående, intakt helglasad 91x210 modulmått, trä, hö hängd, helglas, lås insida med nyckel. Ser att ni har från SP fönster. Två frågor, kan man få utan säkerhets ...
  Tänkte beställa en altandörr. Inåtgående, intakt helglasad 91x210 modulmått, trä, hö hängd, helglas, lås insida med nyckel. Ser att ni har från SP fönster. Två frågor, kan man få utan säkerhets spanjolett? Behöver kunna öppna minst 120 grader. Behöver ej heller alu beklädd, kan man få helt i trä?

  Svar:

  A

  Altandörren kan man inte få utan broms men den går att skruva bort själva "armen" som sitter i dörren då går dörren att öppna längre
  Dörren tillverkas bara med aluminium utsida.

 • Paraltandörr lika breda

  Jaf skulle vilja veta om jag beställer paraltandörrar stabil helglas med mått 120# 230 blir dörrrna lika breda?
  Jaf skulle vilja veta om jag beställer paraltandörrar stabil helglas med mått 120# 230 blir dörrrna lika breda?

  Svar:

  A

  Ja dom blir lika breda om inget annat sägs

 • Låsbart handtag altandörr pvc

  Om man väljer tillägg för handtag på utsidan samt låsbart handtag för insidan, kan man då byta plats på handtagen så att man får det låsbara på utsidan? Vi har ett fristående uterum och vill därför ...
  Om man väljer tillägg för handtag på utsidan samt låsbart handtag för insidan, kan man då byta plats på handtagen så att man får det låsbara på utsidan? Vi har ett fristående uterum och vill därför bara kunna låsa det utifrån. Frågan gäller https:www.bygglagret.sealtandorrarpvc-fonsterpvc-altandorr-linjera-oppningsbarthelgla__42804 pvc altandörr

  Svar:

  A

  Hej 
  Ja de ska funka du måste dock skriva detta i anteckningar i kassan så vi kan meddela fabriken.

 • Härdat glas på altandörr

  Om jag ska köpa "Altandörr Genuin 1280x2180mm höger par helglas 3-glas, härdad in och utsida" behöver jag väl inte välja härdat glas på insida och utsida som ett tillval? Tack på förhand!
  Om jag ska köpa "Altandörr Genuin 1280x2180mm höger par helglas 3-glas, härdad in och utsida" behöver jag väl inte välja härdat glas på insida och utsida som ett tillval? Tack på förhand!

  Svar:

  A

  Stämmer bra du behöver inte välja till härdat glas på dom helglasade då det står med i texten då är det med som standard

 • Altandörr 8x20 för snabb leverans

  Jag behöver en altandörr, vitt trä 3-glas 780 - 1980, utåtgående (hö el Vä spelar ingen roll)
  Jag behöver en altandörr, vitt trä 3-glas 780 - 1980, utåtgående (hö el Vä spelar ingen roll). Verkar inte vara standardmått men har ni något för snabb leverans?

  Svar:

  A

  8x20 är inte lagervara endast 8x21

  https://www.bygglagret.se/altandorrar/traryd-fonster/traryd-genuin-altandorr-helglas__42887#width=08;height=21 • Optimal Altandörr

  om jag beställer det nedan så får jag spröjs o fönster i antracitgrå utvändigt samt vitt unvändigt ? Altandörr Optimal 1780x2080mm vänster alu par helglas utåt 3-glas isoler, härdad in och utsid...
  om jag beställer det nedan så får jag spröjs o fönster i antracitgrå utvändigt samt vitt unvändigt ? Altandörr Optimal 1780x2080mm vänster alu par helglas utåt 3-glas isoler, härdad in och utsida Kulör Vit NCS S 0502-Y (standard, insida) Kulör Antracitgrå RAL 7016 (utsida) Lös post och lös Spröjs DPS 01:30 målad

  Svar:

  A

  ja vit insida antracitgrå utsida spröjsen blir dock antracitgrå på båda sidor

  Q

  ok vad innebär lös post ?

  A

  Det är en bredare utanpåliggande 65mm spröjs,
  man kan få fast post också men då är den glasdelande alltså finns stolpen även på insidan,

  Lösa posten ser lika ut från utsidan men inte på insidan då den endast är utanpåliggande.

 • Bröstningshöjd Altandörr

  Kort fråga: försöker bilda mig en uppfattning om vilken altandörr jag ska beställa. Den nuvarande har sett sina bästa dagar, är 80 cm bred och 210 cm hög. Spröjs: 1 stående o 2 liggande. Betr det so...
  Kort fråga: försöker bilda mig en uppfattning om vilken altandörr jag ska beställa. Den nuvarande har sett sina bästa dagar, är 80 cm bred och 210 cm hög. Spröjs: 1 stående o 2 liggande. Betr det som kallas bristningshöjd - som jag tror är det som inte är glas, dvs från golvet och upp till fönsterdelen - är på den nuvarande dörren 85 cm, vilket passar väl till befintliga fönster på samma vägg. Hur vet jag att jag får rätt bröstningshöjd när jag väljer dörr? Har tittat på Dala DDT fönsterdörr skall jag tillägga.

  Svar:

  A

  Välj DDK istället då blir bröstningshöjden 855mm 
  https://www.bygglagret.se/altandorrar/dala-fonster/dala-ddk-fonsterdorr-passar-fasta-fonste__1337

  Annars kan du välja Genuin då kan du anpassa glashöjden exakt
  https://www.bygglagret.se/altandorrar/traryd-fonster/traryd-genuin-altandorr-utat-passar-fast__1677

  Bröstningshöjden syns under produktinformationen när du klickat i storlek.

 • Grundmålad altandörr

  Går det att beställa enbart grundmålade altandörrar från Traryd ?
  Går det att beställa enbart grundmålade altandörrar från Traryd ?

  Svar:

  A

  Nej tyvärr endast färdigmålade eller snarare färdigytbehandlade dom kan ju vara laserade också.


 • Paraltandörr Dala Fönster

  Kan man välja bort broms, På Dala Dörren par altandörr ? så jag vill ha de två dörrarna öppningsbara 180grader?
  Kan man välja bort broms, På Dala Dörren par altandörr ? så jag vill ha de två dörrarna öppningsbara 180grader?

  Svar:

  A

  Ja det går bra skriv i anteckningar i kassan att du vill ha utan broms

 • Pvc paraltandörr

  Hej En dubbel helglasad altandörr i pvc så går väl båda dörrarna att öppna? Vad är det för monteringsdetaljer?
  Hej En dubbel helglasad altandörr i pvc så går väl båda dörrarna att öppna? Vad är det för monteringsdetaljer?

  Svar:

  A

  Ja båda dörrarna är öppningsbara och dom monteras med monteringsbleck , du kan se dessa under fliken produktbilder

 • Hängning inåtgående pvc altandörr

  Jag kollar på pvc Altandörr Inåt gående dörr hur tänker man då med höger å vänsterhängd dörr? Kör ni till Sandviken bredvid Gävle ?
  Jag kollar på pvc Altandörr Inåt gående dörr hur tänker man då med höger å vänsterhängd dörr? Kör ni till Sandviken bredvid Gävle ?

  Svar:

  A

  På en inåtgående dörr så ser du hängningen innefrån, vilken sida gångjärnen sitter på det bestämmer hängningen.
  Ja Sandviken ska vara OK

 • Linjering fönster och altandörr

  När jag tittar på de mått som framgår i beställningsmodulen på en fönsterdörr traryd optimal med special mått på både fönster, 1320mm, och karmhöjd 2150mm och jämför med ett fönster med anpassad kar...
  När jag tittar på de mått som framgår i beställningsmodulen på en fönsterdörr traryd optimal med special mått på både fönster, 1320mm, och karmhöjd 2150mm och jämför med ett fönster med anpassad karmhöjd till 1320mm så stämmer inte måttet på dörrens karm+ båge överkant + synligt fönster med samma mått på fönstret karm+ båge + synligt fönster. borde bli samma om det skall linjera. Det skiljer 60 mm

  Svar:

  A

  Fönstret och altandörren linjerar i nederkant men inte i ovankant så viss skillnad på glasmåttet blir det därför

 • Handtag på par altandörr Stabil

  Tittar på en stabil 1180x2080 utåtgående
  Tittar på en stabil 1180x2080 utåtgående. Sitter det ett handtag på insidan och inget på utsidan i standard och sitter det på höger dörrblad sett från insidan

  Svar:

  A

  Handtag pardörr: in och utvändigt på gångdörr, endast insida på passiv dörr

 • Handtag utsida pvc altandörr

  Ser på kommentarerna att det ej verkar finnas handtag till utsidan på innåtgående dörr med vädringsfunkrion. Enligt ert sortiment så finns det ju handtag att beställa till dessa dörrar
  Ser på kommentarerna att det ej verkar finnas handtag till utsidan på innåtgående dörr med vädringsfunkrion. Enligt ert sortiment så finns det ju handtag att beställa till dessa dörrar. Min fråga är då, vad stämmer? Kan man beställa ytter-handtag till denna typ av dörr eller ej?

  Svar:

  A

  Jag håller med informationen att det inte går att få handtag på utsidan på inåtgående altandörr i pvc är gammal
  jag har korrigerat dessa kommentarer nu tack för påpekandet.

  Så svar på din fråga ja det går att få handtag på utsidan även på inåtgående altandörrarna i pvc.
  Se till att även välja låsbart handtag på insidan annars är det bara att öppna dörren från utsidan.

 • Clopay takskjutport utan motor

  Vad kostar Copay takskjutport utan motor ?
  Vad kostar Copay takskjutport utan motor ?

  Svar:

  A

  Porten säljs bara med motor då den är CE godkänd så.


 • Dala Dörren altandörr

  Hur mycket öppnas dörrarna Dala dörren altandörr 90 greder eller mer?
  Hur mycket öppnas dörrarna Dala dörren altandörr 90 greder eller mer?

  Svar:

  A

  Dom öppnas ca 90 grader inte mer då det är broms på dörren

 • Linjering mot fast fönster

  Altandörr Stabil 1080x19801180mm vänster 3-glas + spröjs s22. Jag hade tänkt mig fasta fönster Balans 1080x1080mm fast alu 3-glas isoler + spröjs s22. På web-sidan så föreslås en fönsterhöjd på 11...
  Altandörr Stabil 1080x19801180mm vänster 3-glas + spröjs s22. Jag hade tänkt mig fasta fönster Balans 1080x1080mm fast alu 3-glas isoler + spröjs s22. På web-sidan så föreslås en fönsterhöjd på 1180. Kommer verkligen de spröjsade rutorna se ungefär lika stora ut om man väljer denna höjden? Tycker att 1080 höjden borde matcha bättre?!

  Svar:

  A

  Om du vill att fönstren ska linjera i nederkant vilket man brukar vilja så ska man välja samma höjd,
  Dom kommer dock inte linjera i ovankant utan det blir lite mer glas i det fasta fönstret eftersom du inte har någon båge där.

  Q

  Du menar alltså att 1180 fönstren matchar på glaspartiet i dörren?

  A

  ja precis 1180 linjerar i nederkant med 1180 om du väljer den dörren som linjerar mot fasta

 • Handtag till stabil altandörr

  Går det att köpa handtagsats av en annan modell och montera? Jag vill helst ha handtag som är låst i den vertikala positionen
  Går det att köpa handtagsats av en annan modell och montera? Jag vill helst ha handtag som är låst i den vertikala positionen.

  Svar:

  A

  Det går att få den traditionella handtaget på SP Fönsters Balans och Stabil altandörrar och även på
  Traryd Fönsters Optimal och genuin altandörrar

  men då får du inte säkerhetsspanjoletten med flertalet låskolvar 

  Tillbehöret heter Traditionell spanjolett och handtagslösning och kostar i 2019 års prislista 434:-inkl moms

  Skriv en notering i anteckningar i kassan så lägger vi till det på ordern

 • Paraltandörr pvc

  Vad kostar 2 st paraltandörrar i pvc 2000 x 2100 mm
  Vad kostar 2 st paraltandörrar i pvc 2000 x 2100 mm
 • Paraltandörr

  Söker 2 st altandörrar mått 120 cm bred o 220 hög
  Söker 2 st altandörrar mått 120 cm bred o 220 hög.

  Svar:

  A

  Om du vill ha paraltandörr 12x22 kika på länken nedan på våran kampanj dörr från Traryd Fönster.

  https://www.bygglagret.se/altandorrar/traryd-fonster/traryd-genuin-altandorr-helglas__42887#width=12;height=22

 • Spröjs och härdat glas Lingbo altandörr

  Visst är det så att om man sätter spröjs på helglasade dörrar så behöver man inte ha härdat glas? Är det fast spröjs som är kittad? Mått på spröjsen?
  Visst är det så att om man sätter spröjs på helglasade dörrar så behöver man inte ha härdat glas? Är det fast spröjs som är kittad? Mått på spröjsen?

  Svar:

  A

  Det behöver vara härdat glas trots att man har spröjs,

  Däremot på utsidan där du har kittad glasdelande spröjs så behöver man inte ha härdat i alla rutorna.

  Det är glasdelande fast kittad spröjs på utsidan på Lingbo 2+1 glas

  Spröjsen är 30mm bred 

 • Hängning på SP Fönster Stabil altandörr

  Vi behöver en ny altandörr och tänker beställa den hos er Stabil altandörr passar öppningsbara fönster . Men vi undrar över hängningen. Vår altandörr nu har högerhängning om man tittar inifrån men v...
  Vi behöver en ny altandörr och tänker beställa den hos er Stabil altandörr passar öppningsbara fönster . Men vi undrar över hängningen. Vår altandörr nu har högerhängning om man tittar inifrån men vänster utifrån. Vilken hängning ska man välja?

  Svar:

  A

  Om det är en utåtgående dörr som i detta fall så ser man hängningen (gångjärnen) utifrån sett så i detta fall vänster

  Vi har även gjort en förklaringsfilm om detta se nedan

   

 • Balans altandörr bredvid fast

  Vi har för avsikt att sätta in en paraltandörr och vi har tittat på SP Balans Altandörr Helglas, 1580x1980, inkl. lös spröjs S 32. På var sin sida om denna har vi tänkt ha ett fast fönster med s...
  Vi har för avsikt att sätta in en paraltandörr och vi har tittat på SP Balans Altandörr Helglas, 1580x1980, inkl. lös spröjs S 32. På var sin sida om denna har vi tänkt ha ett fast fönster med samma höjd, SP Balans 3-glas fast fönster780x1980, inkl. lös spröjs S 32. Eftersom den synliga glasytan inte blir den samma på dessa två olika typer, funderar vi på hur det kommer att se ut ocheller om vi tittat på fel kombinationer?

  Svar:

  A

  Du har inte tittat på fel kombinationer utan så blir det och det ser inte konstigt ut 

  Översta och nedersta rutan blir lite mindre på altandörren då det blir mer trä där då den är öppningsbar.

 • Helglasad Traryd altandörr

  Jag undrar om ni har och isfl hur snabbt ni kan lev en Traryd fönsterdörr altandörr helglasad 10x20 utåtgående hö hängd med lås
  Jag undrar om ni har och isfl hur snabbt ni kan lev en Traryd fönsterdörr altandörr helglasad 10x20 utåtgående hö hängd med lås

  Svar:

  A

  10x20 ligger på 5-6 veckor

  Q

  Aj då och om man tar en annan bredd?

 • Specialmått altandörrar

  Kan man välja en special mått på altandörren ?
  Kan man välja en special mått på altandörren ?

  Svar:

  A

  Ja välj modulmått och bocka i anpassa klick a sedan på rullistan igen och välj det mått du vill ha


 • Inåtgående altandörr

  Vi behöver omgående en inåtgåede altandörr ca
  Vi behöver omgående en inåtgåede altandörr ca. 90x200, max 90x210, helst låsbar, har ni träd och eller Pvc, pris, tack?

  Svar:

  A

  Tyvärr har vi inte inåtgående altandörrar för omgående leverans ca 5 veckor ligger leveranstiden på klicka här

   uåtgående 9x21 finns på 1 veckas leveranstid klicka här

  https://www.bygglagret.se/altandorrar/sp-fonster/sp-balans-altandorr-helglas__42886#width=09;height=21


 • Altandörr 9x21 lagervara

  Hej! Jag letar efter en altandörr med helglas, 9x21, högerhängd (inifrån) med en öppningsvinkel på ca 125°
  Hej! Jag letar efter en altandörr med helglas, 9x21, högerhängd (inifrån) med en öppningsvinkel på ca 125°. Vad har ni för pris på det och vilken leveranstid har ni?

  Svar:

  A

  Hej

  Stabil altandörr finns som lagervara i 9x21 klicka på länken för pris och leveranstid

  https://www.bygglagret.se/altandorrar/sp-fonster/sp-stabil-altandorr-helglas__42894#width=09;height=21

   

  Den kan endast öppnas 90 grader då det är en broms på dörren

  En broms funkar så att man kan vrida ner handtaget i alla lägen och då står dörren uppställd så den inte blåser sönder.

  Man kan koppla ur bromsen och då kan man öppna dörren ca 180 grader men då måste du tänka på att montera dörren långt ut i väggen

  Annars kommer smygen att ta i.

  Q

  Jag glömde säga att den ska vara inåtgående.

   Den dörren som du talar om - om jag ställer upp den 180 grader kan jag låsa den med handtaget då så att den förblir öppen?

  A

  Inåtgående altandörr finns inte som lagervara ca 5 veckors leveranstid

  https://www.bygglagret.se/altandorrar/sp-fonster/sp-intakt-altandorr-helglasad-inatgaende__43048#cmodell=42683;width=09;height=21
  Kopplar man bort bromsen så kan man heller inte låsa den i något öppet läge 

 • Altandörr med olika delning

  Jag undrar om det finns pardörrrar som är olika breda, SP Balans Altandörr Helglas verkar inte det? Vi skulle vilja ha en gångdörr på 9-10x21 och en "sidodörr" som då är 4-5x21 och dessutom helst k...
  Jag undrar om det finns pardörrrar som är olika breda, SP Balans Altandörr Helglas verkar inte det? Vi skulle vilja ha en gångdörr på 9-10x21 och en "sidodörr" som då är 4-5x21 och dessutom helst kan öppnas 180 grader.

  Svar:

  A

  Ja det går bra att få olika delning på Balans altandörr helglas, Priset är samma som lika delning
  Passiva dörrens minsta mått modul 4,5 = mått på dörrbladet ca 400mm

  Vad gäller öppnas 180 grader så för att man ska kunna göra det så måste man demontera bromsen
  för annars kan den öppnas max 90 grader.

 • Traryd optimal utåtgående

  Jag har två frågor Traryd optimal utåtgående bara så det blir övertydligt för mig.. när det står bröstningshöjd på pardörrar som jag kollat, är det den täckta ytan som avses alltså om det står t
  Jag har två frågor Traryd optimal utåtgående bara så det blir övertydligt för mig.. när det står bröstningshöjd på pardörrar som jag kollat, är det den täckta ytan som avses alltså om det står t.ex 678mm bröstningshöjd, då är det den täckta ytan som avses och resten fönster? Fråga två, när det står " en utåtgående dörr" är det bara en dörren på pardörrar som kan öppnas eller är fortfarande båda dörrarna möjliga att öppna?

  Svar:

  A

  Fråga 1 
  Ja då är det 678mm från underkant tröskel till glasets början

  Fråga 2
  Båda kan öppnas men man anger gångdörr även på pardörr och då anger man den dörren som kommer att öppnas först.

 • Pvc altandörr handtag

  Jag undrar angående era PVC altandörrar- om jag väljer tillval att dörren ska vara utåtgående så blir väl handtaget ändå på insidan? Tänker man vill ju kunna öppna dörren innifrån
  Jag undrar angående era PVC altandörrar- om jag väljer tillval att dörren ska vara utåtgående så blir väl handtaget ändå på insidan? Tänker man vill ju kunna öppna dörren innifrån.

  Svar:

  A

  Ja det stämmer du har handtag på insidan.


 • Altandörr Linjering

  Vi har tänkt ha Traryd paraltandörrar på en kortsida av huset. Måttet på dessa är tänkt att vara 2180x1580 och fönster höjd på 1480 dvs del av pardörrar ska va täckt ner till. Vi ska på var sida ...
  Vi har tänkt ha Traryd paraltandörrar på en kortsida av huset. Måttet på dessa är tänkt att vara 2180x1580 och fönster höjd på 1480 dvs del av pardörrar ska va täckt ner till. Vi ska på var sida av pardörrarna även ha öppningsbara fönster. Min fråga är, hur ska vi tänka på fönsterhöjd på dessa så att de blir lika höga i glaset som paraltandörrnas fönsterglas,, så att det ser lika dant ut... förstår du min fråga?
 • Glashöjd altandörr

  Hej jag har två frågor... bara så det blir övertydligt för mig.. När det står bröstningshöjd på pardörrar som jag kollat, är det den täckta ytan som avses, måttet gäller där täckt yta möter fönst...
  Hej jag har två frågor... bara så det blir övertydligt för mig.. När det står bröstningshöjd på pardörrar som jag kollat, är det den täckta ytan som avses, måttet gäller där täckt yta möter fönsterdelen Alltså om det står t.ex 678mm bröstningshöjd, då är det den täckta ytan som avses och resten fönster? Fråga två, när det står " en utåtgående dörr" är det bara en dörren på pardörrar som kan öppnas eller är fortfarande båda dörrarna möjliga att öppna? Jag kollade på Traryd optimal altandörr

  Svar:

  A

  Fråga 1
  Ja då är det 678mm från underkant tröskel till glasets början

  Fråga 2 
  Båda dörrarna är öppningsbara

 • Altandörr Stabil 2-färgsmålning

  Kan man få SP Fönsters altandörr Stabil vit på utsidan och teaklaserad på insidan
  Kan man få SP Fönsters altandörr Stabil vit på utsidan och teaklaserad på insidan

  Svar:

  A

   Ja det kan man få det kostar 40% i tillägg på produkten + 1210:- extra inkl moms/enhet

 • Glaslinjering altandörr

  Vad är glaslinjering på altandörr ?
  Vad är glaslinjering på altandörr ?

  Svar:

  A

  Glaslinjering är om en altandörr och ett fönster linjerar i nederkant alltså om glaset slutar på samma ställe så det bildar en vågrätt linje.

  Om du tex har ett fast fönster bredvid din altandörr som är modul 16 hög (1580mm) i karmyttermått då ska du välja en altandörr som det står linjera fast på och sedan välja glashöjd 1580 modul 16 då linjerar altandörren med fönstret i nederkant.

  Vi har gjort en film som förklarar linjering mot fast eller öppningsbart fönster se nedan

 • Bröstningshöjd altandörrar

  Om man fyller i måtten på en altandörr så får man fram ( bröstningshöjd upp till glas ) vilket mått är detta ?
  Om man fyller i måtten på en altandörr så får man fram ( bröstningshöjd upp till glas ) vilket mått är detta ?

  Svar:

  A

  Bröstningshöjd upp till glas är måttet från underkant tröskel till glaslinjen alltså underkant tröskel till där glaset börjar.


 • Altandörr linjera öppningsbart

  Jag hittade en altandörr som heter linjera öppningsbart vad betyder detta ?
  Jag hittade en altandörr som heter linjera öppningsbart vad betyder detta ?

  Svar:

  A

  Det betyder att om altandörren har något fönster bredvid så ska detta fönster vara öppningsbart för att linjera i nederkant,

  om fönstret som sitter bredvid dörren är fast så ska du välja linjera fast då linjerar dörr och fönster i nederkant.

  Du behöver dock välja rätt fönsterhöjd också, mät karmyttermåttet på höjden på fönstret bredvid om det är tex 1280 då väljer du fönsterhöjd 1280.

  Vi har gjort en film som förklarar linjering mot fast eller öppningsbart fönster se nedan


 • Altandörr linjera fast

  Jag hittade en altandörr som heter linjera fast vad betyder detta ?
  Jag hittade en altandörr som heter linjera fast vad betyder detta ?

  Svar:

  A

  Det betyder att om altandörren har något fönster bredvid så ska detta fönster vara fast för att linjera i nederkant,
  om fönstret som sitter bredvid dörren är öppningsbart så ska du välja linjera öppningsbart då linjerar dörr och fönster i nederkant.

  Du behöver dock välja rätt fönsterhöjd också, mät karmyttermåttet på höjden på fönstret bredvid om det är tex 1280 då väljer du fönsterhöjd 1280.

  Vi har gjort en film som förklarar linjering mot fast eller öppningsbart fönster se nedan

 • PVC Altandörr öppningsläge

  Hur mycket kan en altandörr i pvc öppnas om man väljer den som utåtgående ?
  Hur mycket kan en altandörr i pvc öppnas om man väljer den som utåtgående ?

  Svar:

  A

  Dom kan öppnas 180 grader om du inte väljer till dörrbroms och 
  om du sätter den längst ut i fasaden.

 • Paraltandörr stolpe mellan ?

  pardörr alltså en paraltandörr undrar om det är mitt stolpe mellan dörr bladen, eller är inte
  pardörr alltså en paraltandörr undrar om det är mitt stolpe mellan dörr bladen, eller är inte. Jag behöver pardörr utan mitt stolpe så att öppningen blir så stor så möjlig

  Svar:

  A

  Det är ingen stolpe mellan på paraltandörrarna det blir helt fritt när man öppnar båda dörrarna


 • Pvc Altandörr utåtgående

  PVC Altandörr Om man väljer utåtgående hängning, ska jag då tänka att jag ser upphängningen utifrån då? Jag vill ha en vänster hängd dörr, ska jag då välja höger hängd? Samt går det att få handt...
  PVC Altandörr Om man väljer utåtgående hängning, ska jag då tänka att jag ser upphängningen utifrån då? Jag vill ha en vänster hängd dörr, ska jag då välja höger hängd? Samt går det att få handtag på bäge sidor?

  Svar:

  A

  På utåtgående dörrar ses hängningen utifrån,välj vänster välj sedan tillbehöret utåtgående då blir din dörr vänsterhängd utifrån sett.
  Ja du kan välja låsbart handtag på utsidan på utåtgående dörr, detta finner du under beslag


 • Pvc altandörr

  Går det att få pvc altandörr i vit utsida och insida?
  Går det att få pvc altandörr i vit utsida och insida?

  Svar:

  A

  Det är vit insida och utsida som standard


 • Paraltandörr utan handtag på utsidan

  Kan man få SP eller Traryd paraltandörrar utan handtag på utsidan, alltså utan frästa hål? Endast handtag och förberett för cylinder på insidan och bakkantssäkring?
  Kan man få SP eller Traryd paraltandörrar utan handtag på utsidan, alltså utan frästa hål? Endast handtag och förberett för cylinder på insidan och bakkantssäkring?

  Svar:

  A

  Du kan få med täckbricka på utsidan men inte utan hål alls det går inte.
  Bakkantssäkring är standard


 • Inåtgående pvc altandörr

  Går det att öppna pvc altandörren för vädring i överkant, man fäller dörren inåt ca 10cm?
  Går det att öppna pvc altandörren för vädring i överkant, man fäller dörren inåt ca 10cm?

  Svar:

  A

  ja det är dreh kipp funktion på dörren om du har den som inåtgående så har du vädring i ovankant

 • Köpa spröjs separat

  Skulle vilja köpa enbart spröjs till vår altandörr. Hur gör jag då? Har försökt att lägga i kundvagn men lyckas inte utan att ha en altandörr också
  Skulle vilja köpa enbart spröjs till vår altandörr. Hur gör jag då? Har försökt att lägga i kundvagn men lyckas inte utan att ha en altandörr också.

  Svar:

  A

  Har du köpt altandörren av oss ?
  Vi säljer bara tillbehör till produkter vi själva sålt då sannolikheten för fel är för stor annars 

 • Insektsnät till altandörr

  Tänkte köpa en helglasad altandörr
  Tänkte köpa en helglasad altandörr. Så min fråga är kan man ha ett insektsnät i dörren,

  Svar:

  A

  Det finns insektnät som rullgardinsdörr till SP och Traryds Altandörrar 


 • Lås till stabil altandörr

  Har en fundering angående handtag och lås till stabil altandörr Om jag vill ha handtag både på insidan och utsidan och då helst ett fast lås på insidan och nyckellås på utsidan
  Har en fundering angående handtag och lås till stabil altandörr Om jag vill ha handtag både på insidan och utsidan och då helst ett fast lås på insidan och nyckellås på utsidan. Vad ska man välja då?

  Svar:

  A

  Det alternativet finns med under tillbehör handtag och lås.


 • Asymmetrisk altandörr

  Kan man få dubbeldörrarna stabil,villa balans från sp fönster eller genuin,gård,optimal från traryd fönster asymmetrisk? D.v.s. två olika breda dörrblad i par-altandörren, exempelvis 700mm + 400mm
  Kan man få dubbeldörrarna stabil,villa balans från sp fönster eller genuin,gård,optimal från traryd fönster asymmetrisk? D.v.s. två olika breda dörrblad i par-altandörren, exempelvis 700mm + 400mm. IO så fall, vad skulle en sådan dörr kosta? (priset per m2 för SP Villa Kultur verkar vara ungefär 6100:-) eller måste man byta dörrtyp för att få nå't glas kvar i den smalare dörren

  Svar:

  A

  Ja du kan få dessa altandörrar asymmetrisk 
  minsta mått på passiva är 430mm så i ditt fall skulle det bli 650x430mm det är modul 11 som det kallas 
  tillägget blir samma som anpassad bredd

 • Lås till pvc altandörr

  Vi har tenkt å bestille 2stk. pvc verandadører,100x200 cm.Vi vil gjerne ha pris for komplett låsbare dører. (3762 kr
  Vi har tenkt å bestille 2stk. pvc verandadører,100x200 cm.Vi vil gjerne ha pris for komplett låsbare dører. (3762 kr. +++) Vi er i Spania frem til påske og leveransen må skje i slutten av april 2017

  Svar:

  A

  Hej

  Lås finner du under tillbehöret beslag kika där vilken modell du vill ha antingen låsbart handtag eller cylinder insida Det är inga problem att flytta fram leveranstiden skriv detta i anteckningar när du kommer till kassan så löser vi det

  För att komma till pvc altandörr klicka här

 • pvc par altandörr

  Jag undrar om det är dubbla handtag på pvc par altandörrar om inte kan man välja vilken dörr som ska ha handtaget och därmed användas "till vardags"?
  Jag undrar om det är dubbla handtag på pvc par altandörrar om inte kan man välja vilken dörr som ska ha handtaget och därmed användas "till vardags"?

  Svar:

  A

  Det är handtag på gångdörren ej på den passiva dörren så väljer du vänster då blir det handtag på den vänstra dörren (innifrån sett på inåtgående)


 • Spröjs till altandörr

  Jag undrar om det finns möjlighet att köpa en spröjs till min altandörr ca 10 år gammal. Den skall vara stående med urtag upptill för fastsättning av plastfäste och ett clips nertill att fästa ba...
  Jag undrar om det finns möjlighet att köpa en spröjs till min altandörr ca 10 år gammal. Den skall vara stående med urtag upptill för fastsättning av plastfäste och ett clips nertill att fästa bakom gummilisten. Ca 420mm lång, längden kan jag fixa själv. Skulle gärna vilja ha ett pris på en sådan.

  Svar:

  A

  Har du köpt dörren av oss? så fixar vi det

  Vi säljer bara tillbehör till produkter vi själva sålt då det är stor risk att det inte passar Om man inte har ett orderunderlag.
  Spröjsen säljs inte på meter vara utan anpassas på fabriken och då krävs rätt underlag

 • Altandörr helglasad 10x23

  Vi är på jakt efter en helglasad altandörr ut till ett isolerat uterum med måttet 100x230, bredden kan vi kanske går ner lite på
  Vi är på jakt efter en helglasad altandörr ut till ett isolerat uterum med måttet 100x230, bredden kan vi kanske går ner lite på. Är det något ni har i lager eller är det beställningsvara?

  Svar:

  A

  Det är beställningsvara med helglasad altandörr och 23 höjd ca 5 veckors leveranstid

  Välj en modell klicka här 


   

  Kontakt | Volymrabatt | Frågor & Svar  | You Tube | Instagram | Facebook

  Bygglagret i Mockfjärd AB | Högsvevägen 100 | 78543 Mockfjärd | Telefon: 0241-79 33 70 | Reg nr 556161-3851 | E-Post: info@bygglagret.se

  Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.